ÖA
ÖA
Forumla ilişiği kesilmiş
Konu Sayısı: 27
Bu iletiyi değerlendir +27/-12
|
 |
« : 24 Ocak 2010, 02:39:21 » |
|
Akvaryumun sehpasını geçen yerleştirdim. Fotoğrafı:  Alt bölümüne Japon akvaryumumu koydum. Akvaryum biraz dağınık ama toparlayacağım.   Asıl 360 litre olan akvaryumum da hazır ama aklıma takılan birkaç sebepten dolayı kuramadım. Birincisi fotoğrafta da görüldüğü gibi sehpa iki yatağın arasında, ya devrilirse diye korktum açıkçası. İkincisi ise bu profiller için satılan satılan "rotil ayak" denilen ayaklardan aldım. Fotoğrafı:  Bir vidaya ne kadar güvenebilirim? Karar veremedim, ne yapsam? Aklıma sehpayı kelepçe yardımıyla duvara sabitlemek geldi, herhalde onun faydası olur. Sizlerin de fikirlerini almak istedim. Saygılar. Yeni canlı doğuran akvaryumu... Yeni canlı doğuran akvaryumu... Yeni canlı doğuran akvaryumu...
|
|
|
|
|
|
|
Robot Moderatör
|
Merhaba ziyaretçi, öncelikle sitemize hoş geldiniz. Ben Lepistes Kulübü Robot Moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. Sitemize üye olmadan da yazıları okuyabilirsiniz, ancak bazı bölümlerde ziyaretçiler kısıtlandığı için bazı bölümleri göremezsiniz. Sitemize üye olursanız fotoğraf ve videolar paylaşabilirsiniz, yazılar paylaşabilirsiniz, sorular sorabilirsiniz, sorulan sorulara cevaplar verebilirsiniz. LK, ülkemizin ilk ve en köklü lepistes kulübüdür. Taklitlerimizden sakının! İyi eğlenceler...
Anahtar Kelimeler: Yeni canlı doğuran akvaryumu... lepistes, Yeni canlı doğuran akvaryumu... endler, Yeni canlı doğuran akvaryumu... Poeciliidae, Yeni canlı doğuran akvaryumu... Poecilia reticulata, Yeni canlı doğuran akvaryumu... lepistes üretimi, Yeni canlı doğuran akvaryumu... lepistes yavruları, Yeni canlı doğuran akvaryumu... gambusya, Yeni canlı doğuran akvaryumu... paludaryum, Yeni canlı doğuran akvaryumu... akvaryum,
Yeni canlı doğuran akvaryumu... plati, Yeni canlı doğuran akvaryumu... velifera
|
|
|
|
|
|
|
ÖA
ÖA
Forumla ilişiği kesilmiş
|
 |
« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2010, 03:36:52 » |
|
Öyle yapayım o zaman Numan abi... Altına başka destek koyarız artık.
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖA
ÖA
Forumla ilişiği kesilmiş
|
 |
« Yanıtla #4 : 13 Şubat 2010, 01:08:06 » |
|
Akvaryumu eve getirdim çok şükür, canımız çıktı taşırken.  Yarın akşam kurulum fotoğraflarını paylaşırım. Saygılar.
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖA
ÖA
Forumla ilişiği kesilmiş
|
 |
« Yanıtla #6 : 13 Şubat 2010, 01:21:29 » |
|
Ekleyeceğim Onur abi ... Yavru platilerim küçük akvaryumda çok sıkıntı çekti, onlara hediyemdir.  350 litrede 20 tane pilati ve 5-6 tane de lepistes beraber yaşayacak, diledikleri gibi yüzecekler oradan oraya ... 
|
|
|
|
|
|
|
ÖA
ÖA
Forumla ilişiği kesilmiş
|
 |
« Yanıtla #7 : 13 Şubat 2010, 21:51:14 » |
|
Akvaryumu yerleştirdim yerine. Biraz su ekledim. Filtrem herhalde pazartesi geçer elime. Akvaryumun fotoğrafları:    İçini yavaş yavaş şekillendiririm artık. Yeni canlı doğuran akvaryumu... Yeni canlı doğuran akvaryumu... Yeni canlı doğuran akvaryumu...
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖA
ÖA
Forumla ilişiği kesilmiş
|
 |
« Yanıtla #9 : 14 Şubat 2010, 01:18:05 » |
|
Yatağın yanında olması güzel ama akvaryum büyük olunca tedirgin ediyor biraz. 
|
|
|
|
|
|
|
Jiabeas Junkie
Konu Sayısı: 7
Bu iletiyi değerlendir +6/-1
|
 |
« Yanıtla #10 : 14 Şubat 2010, 11:16:57 » |
|
ÖA hayırlı olsun, demir profilin sağlam olabilir demirdir sonuçta, ama üzerindeki kaplama kısım sunta diye tahmin ediyorum. Sunta hiç sağlam bir malzeme değildir.
Sunta yerine msf kullansaydın ya da ham tahta çok daha sağlam olabilirdi. Benim 200 litre akvaryum altında demir profil üzerinde 3 cm kalınlıkta mdf var ve kaplı. Kaplanmış olması da bütünleştirir ve sağlam kılar. Eğer henüz kurmadıysan sunta bile olsa onu kaplattır, en azından ya da imkanın varsa mdf veya daha sağlam bir tahta kullan.
O sehpa çökerse eğer çok daha büyük sorunlar olacaktır, para bir yana zahmet ve stresi yeter.
Hala kurmadıysan, şu anda da imkanın yoksa, biraz daha sabret, dediklerimi bir düşün derim.
Tabi yine de karar sana kalmış. Bu çökme 1 gün ya da 1 haftada olmaz, zamanla esner ve sonunda kırılır. Çok yakın zamanda olmasada o malzeme eninde sonunda 350 litre akvaryum altında birde akvaryumun kendi ağırlığını hesaba kattığımızda epeyce yük binecek. Riske girmemeni tavsiye ederim.
|
|
|
|
110*50h*30 Malawi Gölü Canlıları 70*30h*22 Bitkili Lepistes - Kiraz karides 60*40h*35 Java Moss kaplı Kiraz karides - Lepistes
|
|
|
ÖA
ÖA
Forumla ilişiği kesilmiş
|
 |
« Yanıtla #11 : 14 Şubat 2010, 11:32:09 » |
|
Suntanın altında 3 tane destek var, yani yük binmiyor aslında. Sağ olasın...
|
|
|
|
|
|
|
Jiabeas Junkie
Konu Sayısı: 7
Bu iletiyi değerlendir +6/-1
|
 |
« Yanıtla #12 : 14 Şubat 2010, 23:43:25 » |
|
O zaman sorun olmaz sanırım. Kusura bakma ben yardım maksatlı söyledim korktum öyle görünce açıkçası...
Ben de bugün 3. akvaryumu kurdum. 70 litre...
200 litre canlı doğuran ve 55 litre yavru tankı vardı, bu yeni olana da ilk etapta CO2 difüzor falan kullanarak gübreler falan bitki tankı ilk etapta belki ileride canlı eklemeyi düşünüyorum bitki haricinde. Heves ettim bitki yetiştirmeye. Ufak belki ama dizaynı ve büyütmesi daha kolay olur diye düşündüm şu anda dinleniyor suyum, bakalım ne olacak...
|
|
|
|
110*50h*30 Malawi Gölü Canlıları 70*30h*22 Bitkili Lepistes - Kiraz karides 60*40h*35 Java Moss kaplı Kiraz karides - Lepistes
|
|
|
ÖA
ÖA
Forumla ilişiği kesilmiş
|
 |
« Yanıtla #13 : 15 Şubat 2010, 00:41:08 » |
|
Ne kusuru, olur mu öyle şey...
|
|
|
|
|
|
|
ÖA
ÖA
Forumla ilişiği kesilmiş
|
 |
« Yanıtla #14 : 22 Şubat 2010, 01:46:45 » |
|
Bugün canım çıktı ama bitirdik işi çok şükür.  İlk önce profilin boyu çok uzun olduğu için akvaryumları boşaltıp testereyle kısalttım.  Yeni fotoğraflar: Boyum kadar uzayan elodea:  Vindelovlar (Microsorum pteropus)  Bir tutam Java yosunu  Vindelov ve yukarıdaki yosunun kütüğe sarılmış hali:  Tabana yerleştirdiğim diğer Java yosunu öbeği:  Her biri ağaç olmuş çeşit çeşit anubiaslar:     echinodorus:  Daha ekleyeceğim bitkilerim var. Lotus mesela... Elodeayı kullanma sebebim diğerleri adapte olana kadar yosun problemi olmaması için, malum o konuda çok faydalı...  Filtre ve ısıtıcı da tamam (filtre Atman F4). Bu arada kendi yavrularım olan platilerimde yavruladı. 3. nesili gördük.  Ve son fotoğraf (su duruluncaya kadar):  Yeni canlı doğuran akvaryumu... Yeni canlı doğuran akvaryumu... Yeni canlı doğuran akvaryumu... Yeni canlı doğuran akvaryumu... Yeni canlı doğuran akvaryumu... Yeni canlı doğuran akvaryumu... Yeni canlı doğuran akvaryumu... Yeni canlı doğuran akvaryumu... Yeni canlı doğuran akvaryumu... Yeni canlı doğuran akvaryumu... Yeni canlı doğuran akvaryumu...
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖA
ÖA
Forumla ilişiği kesilmiş
|
 |
« Yanıtla #16 : 22 Şubat 2010, 02:08:13 » |
|
Tamamdır Onur abi. İlk budamadan sonrakiler senin olsun.  Çok güzel bir bitki gerçekten ama dediğin gibi bulunmuyor. Beğenmene sevindim. 
|
|
|
|
|
|
|
|
KraL11
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #18 : 22 Şubat 2010, 13:38:47 » |
|
Evet, buralarda bir bitki var. Anubias, ondan var. Başka bitki bulamassınız akvayumcularda... 
|
|
|
|
|
|
|
ÖA
ÖA
Forumla ilişiği kesilmiş
|
 |
« Yanıtla #19 : 23 Şubat 2010, 01:26:22 » |
|
Bir sorum olacak. Şimdi ben dış filtrenin içini doldurdum. Borularını ve fişini taktım. İlk defa dış filtre kullanıyorum. Pervane dönüyor ancak su çekmiyor. Neden acaba? Çalıştırmadan önce dış filtreyi suyla doldurmam mı gerekiyor? Filtre Atman F4 bu arada...
|
|
|
|
|
|
|
|