Lepistes Kulübü
30 Temmuz 2010, 04:35:54 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: LK Forumları'nda yer alan orijinal (bize ait) bilgiler, belgeler, resimler, çizimler, fotoğraflar, videolar, yazılar; izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden hiçbir sitede, dergide, kitapta paylaşılamaz. Aksi halde yasal işlem başlatılır.

LK Forumları'ndaki orijinal (bize ait) içeriğin tümünün yasal hakkı Lepistes Kulübü'ne aittir.

LKF - Lepistes Kulübü Forumları - Copyright © 2007 - 2008 - 2009 - 2010

LK ÖDÜLLÜ FOTOĞRAF YARIŞMASI SPONSORU
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git Konuyu Okumuş Olanlar
  Yazdır  
Gönderen Konu: I. K. G. H. NUMARA AÇIKLAMALARI  (Okunma Sayısı 695 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Onur G. HİTİT
Amatör teorik araştırmacı ve doğal alan gözlemcisi (Sn. Oğuz SAĞLAM'ın bana verdiği ünvandır)
YÖNETİCİ
*
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
CİNSİYET Cinsiyet: Bay
KONUM BİLECİK (Bozüyük)
KAYIT TARİHİ 27 Nisan 2007, 21:18:33
MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 5.924
Konu Sayısı: 1003
Bu iletiyi değerlendir +142/-0
İLETİŞİM
Site
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

« Yanıtla #15 : 01 Ocak 2010, 01:27:15 »

Onur bu saldıraya anlam veremedim ancak bunların en kısa zamanda cevap vereceğim. Yanıldığınız bir nokta var. Bu standartlar üretici standartı değil. Yarışma standartı. Yılbaşı günü zaman ayıramıyorum artık kusura bakma.
Yazım kurallarına önce siz dikkat edeceksiniz sonra ben dikkat ederim.

Yazım kuralları konusunda sürekli olarak ikaz ediliyorsunuz. Yine yazım kurallarına uymamışsınız. FORUM KURALLARI: http://www.lepisteskulubu.org/index.php/topic,4.0.html

Biz yazım kurallarına uyuyoruz, siz tasalanmayın. Bu forumda düzeni sağlayan bizleriz, dolayısıyla ortaya koyduğumuz kurallara bizler zaten uyuyoruz. Sürekli olarak savunmadasınız, ortada size karşı bir saldırı olmamasına rağmen hem de. Bundan bir an önce vazgeçin.

Türkçe yazım kuralları konusundaki ilkelerimiz herkes için geçerlidir. Daha önce de belirttiğim gibi; dikkatsizlikten veya hızlı yazmaktan kaynaklanan ufak tefek yazım yanlışlıkları olabilir ve biz bunları genelde çaktırmadan düzeltiriz, lafını da etmeyiz. Ama sürekli uyarılarda bulunmamıza rağmen aynı yanlışlıkları yapmaya devam eden üyeyi de son bir defa uyarırız, üye aynı tavırda ısrar ediyorsa üyeyle yollarımızı ayırırız. Bu konuda babamın oğlu olsa acımam.

Alıntı sahibi: Lepistes Kulübü Forum Kuralları
YAZI, İLETİ İÇERİKLERİ

3- Lepistes Kulübü Forumları'nda Türkçe yazım kurallarına dikkat etmek gerekmektedir. Türkçemizin kurallarına uymak bir seçenek değil, bir zorunluluktur.

* * *

3/c) Bir iletideki yazım hataları çok fazlaysa, iletinin tamamı silinir. Özelden veya genelden uyarılmasına rağmen Türkçe yazım kurallarına uymamaya devam eden üyenin forumla ilişkisi kesilir.

Bana "Onur" değil, "Onur Bey" diye hitap etmenizi tercih ederim. Ben size "Raif" demiyorum, "Raif Bey" diyorum çünkü. Çok samimi olduğum kişiler bana adımla hitap edebilirler. Çok samimi olmadığım kişilerin ise "Onur Bey" diye hitap etmelerini tercih ederim. Şimdiye dek "Onur Bey" derdiniz, ama deminden beri "Onur" diyorsunuz. Bu bir samimiyet belirtisi mi, yoksa başka bir şey mi? Şimdi siz bunu da ters anlayacaksınız muhtemelen.

Ayrıca, ortada bir saldırı falan da yok. Neden size saldıralım ki? Şurada bir konuyu tartışıyoruz, ama siz bunu "saldırı" olarak algılıyorsunuz.

Üretici standartı olmadığını anladık zaten. Peki, elalemin yarışma standartı bizi neden ilgilendirsin?

Anlaşılmaz cümleler kuran programlarla çeviriler yapıyorsunuz ve anlaşılmaz cümleler kuruluyor. Türkçeye çevirilmeyen birkaç sözcüğü de elde düzeltince "çeviri" olmaz. Eğer öyle olsaydı ortalık çevirmenden geçilmezdi. Biz de biliyoruz İngilizce yazıları çeviri sitelerine yapıştırıp çevirmeyi. Ama, dediğim gibi bir işe yaramıyor bunlar. Bu tür yazılımlar zaten uzun yazıları çevirmek için uygun değil. Çevirilecek İngilizce metni çeviri sitelerinde uygun yere kopyalayıp yapıştır, sonra "Çevir!" de, devrik cümleleri düzenle, oldu mu sana çeviri şimdi! Smiley

Bir çeviri sitesi bu: http://www.hemencevir.com

Bir başkası da bu: http://www.guzelsozluk.com/

Siz belki de başkasını kullandınız, ama buraya "çeviri" diye koyduğunuz yazı öbeği anlaşılmaz kavramlarla dolu.

Bu işler o kadar kolay değildir.

Konuya döneyim...

Bizler hobiciyiz, koleksiyoncu değiliz. Konuyla ilgisini anlayamamışsınız, tane tane okursanız anlarsınız.

Bir hobi forumu olan Lepistes Kulübü Forumları'nda "hobicilik" ile hiçbir ilgisi olmayan ve hobicilik anlayışına uymayan "BALIK KOLEKSİYONCULUĞU" içerikli bir yazı yazıyorsunuz. Ve saçma sapan, anlaşılmaz, devrik cümleler kuran hazır çeviri programlarıyla bir şeyler yapıp bunları "bilgi" diye buraya ekliyorsunuz. Başka forumlarda bu tür şeyler laf olsun diye itibar görebilir, ama burada itibar göremez. Bizler sırf yazılmış olsun diye yazılan iletilere, sırf çeviri yapılmış densin diye yapılan çevirilere sıcak bakmıyoruz. Bu işler bu kadar kolay mı? Sağdan soldan 3-5 yabancı makaleyi, çeviri programlarıyla çevirip devrik cümleli çevirileri okuyunca bilgili mi oluyoruz?

Ben her doğruyu her yerde ve her zaman söylerim. Bakın, çeviri böyle olur, her bir cümlesi net olarak anlaşılabilir:

http://www.lepisteskulubu.org/index.php/topic,1774.0.html

http://www.lepisteskulubu.org/index.php/topic,1191.0.html

http://www.lepisteskulubu.org/index.php/topic,1768.0.html

Yani bir çeviri programıyla çeviri (!) yapıldığında anlaşılmaz cümleler ortaya çıkılıyorsa, orada doğru dürüst bir çeviriden bahsedilemez. Dolayısıyla, sırf çeviri densin diye yapılmış bir iştir ve pratikte hiçbir anlamı yoktur.

http://www.lepisteskulubu.org/index.php/topic,3606.msg15595.html#msg15595

Bu cümlelerden (aşağıdaki alıntılar) ben hiçbir şey anlamadım.

Alıntı
Bu, gösteride kolayca yapılabilen bir hatadı. Renk kartelası kendiliğinden anlaşılır biri hariç  (ve bu her zaman ikinci soru olur) lutino nedir?

Alıntı
Böylece  6 : 3 : 12  sarışın, Viennese emerald ve üst kılıçkuyruk olmalı.

Ancak bu biraz karmaşık olabilir.

A 2 : 1 : 10/4   gri, yarı siyah, sarı üçgen kuyruk olmalı!

Ya da 11 : 3 : 8/1  sarışın, kırmızı  Moscow  yuvarlak kuyruk olmalı.

Yakında buna alışmış olursunuz.

Nedir bunlar? Ne bilgisi veriyor? Ne öğreniyoruz bundan? "Viennese" nedir, "emeral" nedir? Bol bol yabancı terim, bilimsel ya da teknik terim kullanınca daha mı bilgili oluyoruz?

Neyse... "ÇEVİRİ" meselesini bir kez daha geçiyorum, hobimizle ilgili kısma geliyorum. Adamlar bir organizasyon düzenlemiş bir ülkede. Standartlar belirlemişler kendilerince. Birileri de gelip burada bizlerin bu standartları "KESİN KURAL, OLMAZSA OLMAZ" olarak kabul etmemizi bekliyor. Bize ne elalemin standartlarından? Diyelim ki tamam, standartlar var... "Standartlara uyan form ve renklere sahip olan balıklar değerli, bunlara uymayan balıklar değersizdir!" anlamına gelir bu. Biz hobici miyiz, koleksiyoncu muyuz? Bu canlılar "MAL" mıdır? Akvaryumcuların gözünde maldır, tamam. Akvaryumculardan başka, koleksiyoncuların gözünde maldır bunlar. Tiplerine, renklerine göre fiyat ve değer biçerler canlılara. Bizler ise hobiciyiz ve beslediğimiz balıklar "MAL" değildir. Birilerinin düzenlediği yarışmalar için ortaya koyduğu standartlar umurumda değil açıkçası. Biliyorum ki aklı başında pek çok hobici de beslediği ve duygusal ilişkiler kurduğu canlılara bu şekilde değer biçmez. Ancak koleksiyoncular, ellerindeki canlılara bu şekilde değer biçebilirler.

Biliyoruz ki pek çok kişi sırf ender bulunduğu için ve pahalı olduğu için, "Bende full black bilmem ne var, bende bilmem ne kuyruk full albino bilmem ne var!" demek için balık besliyor. Yani -atıyorum- "full black" besleyen birinin balığı artık "lepistes" değil, "full black"tir. Bu da hobicilikten ziyade, canlıları "ziynet eşyası, antika eşya, tarihi halı" gibi mal olarak gören koleksiyonculuk zihniyetidir. Lepistes Kulübü forumları "koleksiyonculuk" değil, "akvaristlik" forumudur. Dolayısıyla bilmem kimin standartları veya canlıları markalaştırmaları burada asla bir anlam ya da değer taşımaz.

Ha, bunları belirttim diye forumumuzda lepistes tiplerini ve varyetelerini görmezden mi geleceğiz? Asla! O ayrı bir konudur. Burada ırkları, varyeteleri, soyları, tipleri inceleyeceğiz ve gerektiğinde bilgiler de vereceğiz. Ama dediğim gibi; lepistes hayranlığı elalemin balık ırklarını paylaşıp durmak, ülkemizde bulunmayan ya da az bulunan lepistes tiplerini "en değerliler bunlardır" gibisinden tanıtmaya çalışmak (koleksiyonculuk zihniyeti yani) değildir. Daha "ırk, varyete" kavramlarının anlamlarını bilmeyenler var. "Albino" kavramını bir ırkı tanımlayan kavram sanan kişiler var.

Yıllar önce Bilyap'ta okuduğum yazı aklıma geldi. Direkt bu konuyla ilgilidir:

http://www.bilyap.com/general/bilincli-akvaryumculuk-nedir-bilincli-akvarist-kimdir/10

Ayrıca; birilerinin düzenlediği yarışma organizasyonuyla ilgili olarak belirlediği standartları bilip bilmemek bize hiçbir şey katamaz. Bunları bilsek n'olur, bilmesek n'olur... Bilsek, bilgimiz artmış olmaz, bilmesek de eksik kalmayız. Geçiniz...

Başlığı kilitlemiyorum. Başka ortamlarda bol bol bilimsel terimler kullanabilirsiniz, bol bol bilimsel terimler kullanarak insanların "vay be, ne kadar bilgiliymiş" diye düşünmelerini sağlayıp hayranlık uyandırabilirsiniz, hazır çeviri programlarıyla çeviriler (?) yapıp devrik ve anlaşılmaz cümleli yazıları oraya buraya kopyalayabilirsiniz, "CAN" taşıyan evcil hayvanları "MAL" olarak gören ve buna göre değer biçen "KOLEKSİYONCULUK" zihniyetini "AKVARİSTLİK" (akvaryum hobiciliği) olarak tanıtmaya çalışabilirsiniz.

Ama Lepistes Kulübü Forumları'nda kimse bunları kabul etmez. Çünkü bu forum "AKVARİST" kişilerin bulundupu bir ortamdır, burada "KOLEKSİYONCULUK" zihniyeti kabul edilemez. Bu da Lepistes Kulübü olarak bizim üyelerimizle ilgili standartımızdır. Wink

Açık sözlülüğüm için kusuruma bakmayın. Ama olan biten budur.

Konuyu birkaç örnekle toparlamak istiyorum, ilgisiz gibi görünse de tam olarak bu konuyla ilgilidir:

"CİKLET ÇILGINLIĞI" durumunun had safhada olduğu yıllarda "markalı balıklar" vardı. Halen de vardır.

Bir diskus 50 lirayken, filanca kişinin yetiştirdiği "sertifikalı" diskuslar 500 liraydı. Diğerinden hiçbir farkı yok, ama "MARKALAŞMA" var.

Buyrun, "Chai Discus": http://www.chaidiscus.com.sg/

Chai Discus kötüdür demiyorum. Ama İstanbul'da -atıyorum- Hasan'ın, Hüseyin'in ürettiği diskuslardan hiçbir farkı olmamasına rağmen 5-10 kat daha fazladır Chai Discus fiyatları. Amatör üreticileri de geçtim, profesyonel üretici olan ve tamamen yerli üretim yapan (ve dolayısıyla su şartları konusunda da hobicilere sıkıntı yaratmayan) CG Discus'un balıkları da -bir anlamda marka olmasına rağmen- Chai Discus ve benzerlerinden hiçbir farkı olmamasına rağmen (hatta ülkemiz su şartlarına daha uyumlu olmalarına rağmen) daha ucuzdur: www.cgdiscus.com

Normal bir frontosa -atıyorum- 50 ya da 60 lirayken, "SERTİFİKALI" olan "blue Zaire bilmem ne moba" denen frontosalar -misal- 350 ya da 400 liraydı. Normal frontosadan tek farkı sertifikalı oluşu...

Buyrun, canlı örnekler var, "moba" denince aynı frontosanın fiyatı on kat artıveriyor:

http://www.akvaryumkulubu.org/vbulletin/showthread.php?t=42092

http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=63250&PN=1

Koleksiyonculuğu da geçtim. Borsacı mıyız biz? Nedir bu yahu? Şuraya bakın:

Alıntı
Mobalar uzunca bir süre Brundiler gibi 10 ytl olamayacak, bunun nedin Mobaların  çok zor şartlarda az miktarda yakalanmaları ve akvaryum ortamlarında Brundiler gibi çok fazla doğurgan olamamalarından ( ortamı tam yakalayamıyor hobiciler)

Alıntı
Zaten Brundiler'in de 10 ytl.ye düşmesi 5-6 yıl sürdü. Bence moba yavruları 3 yıl sonra tanesi 30 ytl.ye düşer diye tahmin ediyorum.  Benim Ankara'da gördüğüm Moba ve Kapambalar en az 15 cm. boyunda idiler ve kolaylıkla ayırt ediliyorlardı. Yavruyken ise 10 cm altında Moba,Kapamba ve Blue Mpimbwe'lerin ayırt edilmesi gerçektende imkansız gibi bir şey olduğunu herkez söylüyor. Yalnız Almanya'da Anscbach kentinde bulunan akrabalarımdan sordurduğum  Zoo Aquarium'da Moba'lar 2,5 inch(5-6 cm)  28 Auro,  Kapamba yavruları 20 Auro, Mpimbwe yavruları 15 Auro fiyat vermişler. Ayrıca şayet akvaryumcuysan Moba yavrularını 22 Auro'dan da veriyorlarmış.Sonuç olarak Zoo aquarium'da balıkları çatır çatır üretiyorlar. Yavrular hep F1 veya F2 imiş. Ayrıca Sera'nın Discus ,Flora yemlerinin 10 Lt kutulu.olanları 26-28 Auro( 45-48 ytl)  arası , Ehiem 2213 Dış filtre 46 Auro, Eheim 2215 Dış filtre 68 Auro, Eheim 2217 dış filtre  92 Auro olduğunu öğrendim. Fiyatları Türkiye ile karşılaştırın.

Alıntı
Selam arkadaşlar;

Sabahtan beri okuyorum Frontaza hakkındaki bilgileri yarın 3 akvaryumcunun adresini aldım sertifikalı frontoza satıyorlarmış kimi moba diyor, kimi kapamba şaşırdım kaldım. Benim niyetim blue zaire idi yardımlarınızı bekliyorum.

Tamam, bu hobi sonuçta maddiyatla da ilgili bir hobi. Ucuz bir hobi değil genel anlamda, buna tamam. Bazı canlıların az bulunmasından dolayı pahalı olmalarına da tamam. Yani akvaryumcuların veya firmaların az bulunan canlılara 10 kat fazla fiyat çekmelerine de eyvallah. Sonuçta bunlar tüccardır. Ama hobicilerin (!) sırf az bulunduğundan dolayı fiyatı yüksek olan canlıları sırf bundan dolayı (az bulunduklarından dolayı fiyatı yüksek canlıları ellerinde bulundurmaları) hobicilikle hiçbir şekilde ilgisi olmayan bir durumdur. Yani kendisine "akvarist, akvaryum hobicisi" (!) diyen biri, sırf az bulunduğundan dolayı çok pahalı olan ırkları sırf az bulunduğu için pahalı oluşundan dolayı elinde bulunduruyorsa orada "hobicilik, akvaristlik" bitmiş ve "koleksiyonculuk" başlamıştır. Artık o dakikadan sonra adamın balıkları "lepistes, frontosa, diskus" değil; "full black guppy, IKGH standartlarına uygun lepistes, blue Zaire moba, red mellon discus, Chai Discus"tur. Bir sonraki aşamada canlılara sağlıklı oluşlarına bakılmaksızın sadece ve sadece renkleriyle vücut formlarına bakara "kaliteli-kalitesiz" yorumları yapılır. Gerekçe olarak da "bilmem kimin standartlarına uygun, falancanın standartına uygun, falancanın yetiştirdiği sertifikalı (markalı) balık" denir ve bu tür şeyler forumlarda bol bol reklam edilerek toplu halde akvaristlikten uzaklaşılıp koleksiyonculupa doğru koşulur. Biri "ben koleksiyoncuyum" diyorsa tamam. Ama bariz bir şekilde "hayvan koleksiyonculuğu" yapıp da "ben akvaristim" diyorsa, yani koleksiyonculuğu akvaristlik diye yutturmaya çalışıyorsa (bilerek ya da bilmeyerek) orada bir sorun vardır.

Bu konu, sihlidlerdeki "sertifika" konusuyla da ilgilidir, bir zamanlar sihlidlerde uygulanan "markalaşma" muhabbetini son yıllarda canlı doğuranlara uygulamaya çalışanlarla (IKGH ve benzeri durumlar) da ilgilidir.

F0 kavramının ne olduğunu bilmeyen adamlar forumlarda ilan üstüne ilan veriyordu "F0 bilmem ne balığı arıyorum" diye...

Şimdi de IHGK ya da her ne karın ağrısıysa bir takım standartlar belirliyor ve canlılara buna göre değer biçiliyor.

Birileri bir takım standartlar icat eder, sonra bunların reklamını bir şekilde yapar, ilgi uyandırır, en sonunda da bu balıkları normal fiyatının çok üstünde paralara satarlar. Bu bir satış stratejisidir. Dün diskus, frontosa gibi balıklarda uygulanan bu durum şu anda lepisteslere uygulanmaya çalışılmaktadır. En sonunda olan şey, hobicilikten sıyrılıp koleksiyonculuğa (hatta borsacılığa) başlamaktır.

Kimse kusuruma bakmasın, canlıların markası olmaz. Birileri elbette bir varyete geliştirebilir, adını da koyabilir. Ama bunu "kalite budur, standartlar budur" diye diretiyorsa ona aklımız ermez akvaristler olarak. Bizim de Lepistes Kulübü olarak bir varyete geliştirme çalışmalarımız var. Üçüncü senenin sonuna geldim şahsen, bir varyete geliştirme aşamalarının sonlarında olduğunu söyleyebilirim şimdiden. Ama tutup da "bizim geliştirdiğimiz varyete kalitelidir, standartları budur, diğerleri daha az kallitelidir ya da kaliteli değildir" gibisinden beyanat verme lüksümüz olamaz. Hobi amacıyla besliyorsak, kendimize "hobici" diyorsak bu tür şeylere karşı çıkması gereken ilk kişiler bizler olmalıyız. Canlıları markalaştırmanın ve buna göre değer biçmenin adresi asla Lepistes Kulübü değildir. LK (Lepistes Kulübü) olarak bizim misyonumuz canlıları markalaştırmak ve markalaştıranlara destek olmak değil, "HOBİCİLİK" yapmaktır. Hatta canlıları bir şekilde markalaştıranlara da karşıyız:

http://www.lepisteskulubu.org/index.php/topic,2764.0.html

IKGH diye bir organizasyonun standartlarından bahsediyorsunuz, bu standartları bilmediğim için beni yadırgıyorsunuz, öğrendikten sonra bu standartları saçma bulduğumu belirttiğimde bunu "saldırı" olarak algılıyorsunuz. Ülkemizde de saygıdeğer ve tanınmış pek çok hobici var. Mesela Kemal SAKA, Yalçın İÇLİ... Bu isimler, ülkemizdeki tanınmış ve önemli hobicilerdir. Ve bu hobiciler canlılara kuyruk açısına ve benzeri durumlarına göre değer biçmezler. Çünkü bu isimler hobicidir, koleksiyoncu değillerdir.

Ha, bu nedir özet olarak? Yabancılara özenmektir. "Yabancılar yaptıysa iyidir, güzeldir." anlayışının bir yansımasıdır. Peki, ne yapmak gerek? Belki de kendi standartlarımızı belirlemeliyiz ve ortaya koymalıyız. Bu elbette "koleksiyonculuk" çerçevesinde değil, "akvaristlik" çerçevesinde olmalı. Lepistes Kulübü kendine göre standartlar belirleyebilir, İSAK kendine göre standartlar belirleyebilir, Akvanusya kendisine göre standartlar belirleyebilir, diğer siteler ve oluşumlar da kendilerine göre standartlar belirleyebilirler. Gerekli midir standartlar? Bence olmazsa olmaz değildir. IKGH'nin de burada yaptığı şey yarışmalarında puanlama sistemini düzenlemek için yaptığı bir uygulamadır. Bakın, buraya kadar bir sorun yok. Ama "kuyruğu şu açılı, rengi bu şekilde, yüzgeçleri bilmem şu şekilde olunca o balık kalitelidir" deniyorsa orada sorun vardır, çünkü o ifade ve benzeri ifadelerden itibaren canlılara mal muamelesi yapılır ve bu da akvaristlikle tamamen zıt olan bir durumdur. Kalite kavramı da kişiden kişiye göre değişir ve ortak standartını oluşturmak zordur. Kaldı ki maldan değil, canlıdan bahsediyoruz. Bana göre bir lepistes yem yiyorsa, hareketliyse, renkleri parlaksa, yüzgeçlerini büzmeden ve sallanmadan yüzüyorsa, sağa sola saklanmıyorsa, üzerinde beyaz beyaz benekler yoksa, yani "SAĞLIKLIYSA" değerlidir ve dolayısıyla her türlü standarta uygundur. Çünkü canlıdır, mal da değildir.

Bu arada tedbiren bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Sizi daha önce malum kişilerle yakın arkadaş olduğunuz için forumumuz kurallarının 27. maddesi gereğince forumumuzdan uzaklaştırmıştık:

Alıntı sahibi: Lepistes Kulübü Forum Kuralları
27- LK Forumları'na kayıt olmuş kişiler; başka herhangi bir ortamda LK'yı, LK Forumlarını, LK Forum Yönetimi'ni, LK Forumları'nda kayıtlı olan herhangi bir üyeyi rencide edici veya zan altında bırakan veya küçümseyen ifadeler kullanamazlar. Bu gibi durumlarda, bahsi geçen tatsız olay LK Forumları dışında herhangi bir ortamda gerçekleşmiş olsa bile, tatsızlığı yaratan üyenin LK Forumları ile ilişkisi kesilir. Başka ortamlar ve LK Forumları ilişkileri:

a) Başka ortamlarda LK Forumları hakkında ileri geri konuşanlar, burada asla barındırılmaz.

b) LK Forumlarında kayıtlı olan herhangi biri, başka bir forumun yönetiminde ise ve yönetiminde olduğu forumdan LK Forumları hakkında atılıp tutuluyor ise kendisinin bu duruma göz yumduğu kabul edilir ve bu durumda böyle biri de LK Forumlarında barındırılmaz.

c) LK Forumları'na iftira, tehdit ve hakaretlerde bulunan bir takım tiplerin liderlik ettiği ortamlarda boy gösterenler, LK Forumları'nda asla barındırılmazlar.

Ama siz özel başka forumlarda özel iletiler göndererek bu yasağın kaldırılmasını istediğinizi söylemiştiniz. Bundan dolayı iyi niyetli olduğunuzu düşünüp yasağınızı kaldırmıştık.

Bizi buna pişman etmeyin. Bunu da bir tehdit olarak algılamayın, uyarı anlamında yazıyorum. Nedense malum kişinin (malum kişinin adını anmıyorum) yakın arkadaşları Lepistes Kulübü Forumları'nda sürekli hararet yapıyor.
Ama biz sizi istisnai biri olarak düşünüyoruz. Yanılıyor muyuz yoksa? Bu konuda bana burada ve başka forumlarda özel ileti göndermiştiniz ve beni ikna etmiştiniz.

18 Kasım 2009 tarihinde saat 14:59'da gönderdiğiniz özel ileti:

Alıntı
Ben birçok foruma üyeyim benden görüş almadan sizden ricam beni banlamayın yani gerçekten bu tip kötü olaylar banlanmak gibi şeyler beni üzüyor. Düzeltmeden dolayı size ayrıca teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Kimlerle arkadaşlık kuracağınıza karışacak değiliz. Ama malum kişilerin arkadaşları sürekli olarak forumumuzda arızalar yaratmaya çalıştılar. Forumumuzda arıza yaratamadıkları durumlarda ise başka forumlarda arkamızda bol bol atıp tuttular. Kimin kiminle arkadaşlık ettiğine karışmıyoruz, ama bahsettiğim nedenlerden dolayı da malum kişilerin etraflarındaki kişileri forumumuzda barındırmıyoruz.

Varlığınızdan rahatsız değiliz. Rahatsızlık yarattığınıza kanaat getirseydik, sizi kaale alıp cevap bile yazmazdık, ya da forumumuzla ilişkinizi sonlandırırdık. Ama görüyorsunuz ki böyle bir durum yok şu anda. Yani yazdığınız konulara -forum kültürünün gereği olarak- karşı fikirler sunuyorsak bunu "SALDIRI" olarak algılamayınız. Ama Türkçe yazım kurallarına uymamakta ısrar edip üste çıkmaya çalışmaya devam ederseniz, benzer davranışlarda bulunan onlarca kişinin üyelik hesabına yaptığımız işlemi sizin üyelik hesabınıza da yapmak zorunda kalırız, darılmaca gücenmece yok. Normalde bu kadar çok ikaz da yapmazdık, direkt olarak kurallarımızın gereğini yapardık Türkçe yazım kuralları konusunda. Ama siz "malum kişilerle arkadaşlık ediyorum diye bana bunu yapıyorlar" şeklinde düşünmeyin diye tolerans gösteriyoruz. Bunu da aklınızda bulundurun. Yani burada karşılıklı tartışıyoruz, şimdilik kavga falan da etmiyoruz. Ama Türkçe yazım kurallarına uymazsanız ve bir de bu konuda üste çıkmaya çalışırsanız, sizin fikirlerinize karşıt fikirler ortaya koyanlara "bana saldırıyorlar" derseniz, orada kavga da çıkar, her şey çıkar. Wink

Saygılar,

"Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız." KONFÜÇYUS

GREENPEACE DESTEKÇİSİ

ÜZE TENGRİ BASMASAR, ASRA YİR TELİNMESER; TÜRK BUDUNU, İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTADI?

ÜSTTE MAVİ GÖK ÇÖKMEDİKÇE, ALTTA YAĞIZ YER YARILMADIKÇA; TÜRK BUDUNU, SENİN İLİNİ VE TÖRENİ KİM BOZABİLİR?

YENİ ÜYELERİMİZ, LÜTFEN TIKLAYINIZ!
radenko
raif arda
**
ADI-SOYADI raif arda
KONUM istanbul
KAYIT TARİHİ 22 Nisan 2009, 10:47:31
MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 52
Konu Sayısı: 3
Bu iletiyi değerlendir +25/-1
İLETİŞİM
« Yanıtla #16 : 03 Ocak 2010, 17:45:14 »

Bunca yazılandan sonra yapılacak bir açıklama ne kadar etkili veya ne derece yararlı olur bilemiyorum. Forum yönetimin bu kadar ateşli savunduğu bir düşüncenin değişmesi zor gibi bu nedenle bu konu ile ilgili görüş veya fikir belirtilmeyecektir. Bazı mesajlarımın düzenlenmiş olduğunu, bazı yerlerinin kesildiğini görüyorum. Tartışmanın da bir faydası olacağına inanmıyorum.

Raif Arda
Maltepe / İstanbul
Bayrağı bayrak yapan üzerinde ki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır.
Onur G. HİTİT
Amatör teorik araştırmacı ve doğal alan gözlemcisi (Sn. Oğuz SAĞLAM'ın bana verdiği ünvandır)
YÖNETİCİ
*
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
KONUM BİLECİK (Bozüyük)
İLETİŞİM
Site
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

« Yanıtla #17 : 03 Ocak 2010, 19:34:10 »

Bunca yazılandan sonra yapılacak bir açıklama ne kadar etkili veya ne derece yararlı olur bilemiyorum. Forum yönetimin bu kadar ateşli savunduğu bir düşüncenin değişmesi zor gibi bu nedenle bu konu ile ilgili görüş veya fikir belirtilmeyecektir. Bazı mesajlarımın düzenlenmiş olduğunu, bazı yerlerinin kesildiğini görüyorum. Tartışmanın da bir faydası olacağına inanmıyorum.

Düzenlenen iletileriniz var. Ama anlamı değiştirilmiş iletileriniz yok, sadece "TÜRKÇE YAZIM KURALLARI" gereği düzeltilmiş iletileriniz vaz. Niyetinizin iyi olmadığı buradan artık iyice anlaşılmış oluyor. Ateşli düşünce falan da savunduğumuz yok. Bu başlığı açtığınızdan beri söylediğimiz şey çok basit, bir kerede anlaşılabilecek bir şeyi size on defa anlatmaya çalıştım, ama anlayamadıysanız bu bizim sorunumuz değil. Belli ki anlamaya da niyetiniz yok. Ben yine de tekrarlayacağım:

1- Hazır çeviri programlarıyla çevirilen yazılarda anlaşılmaz cümleler meydana gelir. Bu da "bilgi" paylaşımına terstir. Sadece sırf çeviri yapılmış olsun diye çeviri yapılmıştır. Bir çevirinin nasıl olması gerektiğini bu başlıkta size göstermiştim, örneklerini sunmuştum.

2- Birilerinin ortaya koyduğu yarışma standartlarını kimse kimseye kabul ettiremez. Ama siz, Allah'ın ayetiymiş gibi bunları dikte etmeye çalışıyorsunuz.

3- Belli ki malum kişilerle birlikte takılırken Lepistes Kulübü'nde -size bir şey demememize rağmen- huzur bulamayacaksınız ve "bu adamlarla takıldığım için bana saldırıyorlar" diye düşünmeye devam edeceksiniz. Biz aksini söyledikçe siz diretiyorsunuz ve Lepistes Kulübü Forumları'nda amacınızın üzüm yemekten ziyade bağcıyı dövmek olduğu açıkça görülüyor.

"Bazı mesajlarımın düzenlenmiş olduğunu, bazı yerlerinin kesildiğini görüyorum." demeniz, güya sizin iletilerinizi anlamı farkılaşacak şekilde değiştirdiğimizi ima etmenizdir ki bu alenen hakaret ve iftiradır. Dolayısıyla artık forumumuzda kalmanızın bir anlamının olmadığını düşünüyorum. Bu zihniyetteki insanların forumumuzu karıştırmaya çalışmasından usandık artık.

Kimseden gizlimiz saklımız yoktur. Hatta forumumuz ziyaretçilere de açıktır. Dolayısıyla bizleri saçma sapan gerekçelerle zan altında bırakabileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Sizi buraya ortalığı karıştırmak için yönlendirenler, kendilerine güveniyorlarsa kendileri gelsinler. Başka ortamlarda sataşmaları, laf sokmaları, saçma sapan şeyler yazmaları, alakasız iletiler yazmaları da hiçbir şeyi değiştirmiyor. Hepsine selamımızı iletin.

"Malum kişi" dediğim şahsın kim olduğunu merak edenler şuralara bakabilirler:

http://www.lepisteskulubu.org/index.php/topic,1789.0.html

http://www.lepisteskulubu.org/index.php/topic,1798.msg7671.html#msg7671

1 Ocak 2010 tarihinde 20:28'de gönderdiğiniz özel ileti:

Alıntı sahibi: radenko
Onur sen bu konuyu sil. Seni banlamasını bilirdik biz guppytr.com uyardık sadece banlayamassın diye bir şey yok bir çok ortamda bu şekildeki çıkışlarından dolayıdır banlısınız. Sizden ricam konuyu silmeniz ve bu olayı burda bitirmeniz. konuyu siliniz.

Özel iletinize verdiğim cevap:

Alıntı sahibi: Onur G. HİTİT
Aslında konu çok basit. Anlatmaya çalıştığım şeyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

1- Çeviri programları kullanılarak yapılan çeviriler hiçbir işe yaramaz ve sadece adı "çeviri"dir. Formalite icabı yapılmış çeviriler olmaktan, sırf çeviri olsun diye çaviri yapmaktan başka bir işe yaramaz. Çünkü anlaşılmaz cümleler içermektedir.

2- IKGH ya da her ne haltsa, belirledikleri standartları kimse kabul etmek zorunda değil. Ve canlılara (balıklara diyelim) kuyruk açısına, tipine, rengine göre değer biçmek asla "akvaristlik" değildir, "koleksiyonculuk"tur. Bu anlayış, canlıları "MAL" gibi gören anlayıştır.

* * *

Ama siz bunları anlamadınız, veya anlamak istemediniz. Siz konuyu dallandırıp budaklandırdıkça ben de dallandırıp budaklandırdım. Siz "bana saldırı var burada" diye yorum yaptınız, saldırı falan yokken... Biz burada kimseye saldırmayız. Hiç uğraşmayız, banlarız, olur biter... Çok üyemiz olsun, çok fazla ileti olsun diye bir kaygımız zaten yok. Az olsun, öz olsun, temiz olsun...

Biz konuyu tartışırken, en az on tane ziyaretçi o konuyu izliyordu. Daha dün açılmış bir konu... İlginç, değil mi?

Ben size "sizinle bir derdimiz yok" dedikçe, belli ki siz malum birilerinin telkinleriyle Lepistes Kulübü'nde işler yapıyorsunuz. Türkçe yazım kuralları konusunda herkesi uyardığımız gibi sizi de uyarıyoruz, buna "saldırı" diyorsunuz ve kendiniz bizlere saldırıyorsunuz.

Daha önce sizi forumdan uzaklaştırdığımızı gerekçeleriyle birlikte ortaya koyuyorum ki, şu anda forumda bulunduğunuza göre sizinle bir derdimizin olmadığını size anlatabilelim, siz halen"saldırı" diyorsunuz.

Şimdi de bana, benim başka bütün forumlardan banlı olduğumu yazıyorsunuz. Daha önce de dedim:

1- İSAK'tan kendi kararımla ayrıldım. İnanmayan gidip sorar İSAK yetkililerine.

2- Ak-Fo'dan ayrılma kararı aldım, o sırada Oral abiden telefon geldi, "ayrılma" dedi. Ben de ayrılmadım, ama paylaşımda bulunmama kararı aldım. Bir de baktım ki yönetimdeki arkadaşlar (ki Oral abi de yönetimdedir) karar alıp üyelik hesabımı engellemişler. "Uzaklaştırılmış Üyeler" (en altlarda) kısmında bakarsan, üyeliği engellenenlerin engellenme nedenleri de yazar, "şöyle yaptınız, böyle ettiniz" gibisinden. Ama benim adımın karşısında "Yönetim kararı" yazıyor:

http://www.akvaryumforum.com/forum/ban_log.php?

Yani ben Ak-Fo'dan da atılmadım, bunu ima ediyorsanız. Daha dün Ak-Fo admini Halit ile görüşüp geyik muhabbeti yaptım. Siz neden bahsediyorsunuz? Buraya gelip malum kişinin cümlelerini kuruyorsunuz bana.

3- Çok uzun zaman önce malum kişinin daveti üzerine (o zamanlar Lepistes Kulübü çok etkili değildi, yeniydi, dolayısıyla malum kişinin bana saldırma nedeni de yoktu) İAC'ye kayıt olmuştum. Davet etti, kabul ettim. Daha sonra forumda "yerel canlılar" konusuyla ilgili yeni bir bölüm açtırdım rica edip. Ben böyle bir bölüm açılması ile ilgili fikir verince, malum kişi beni direkt kendisi moderatör yaptı ve ben de hayır demedim. Hatta bana sataşıp duran adı lazım olmayan bir şahsı, ben İAC'ye kayıt olduktan sonra İAC'den şutlamıştı malum kişi. Daha sonra şu malum Maltepe Pet olayı meydana geldi, malum kişiyi ve ekibini -hakaretlerinden ve foruma verdikleri rahatsızlıktan dolayı- Lepistes Kulübü'nden uzaklaştırdık. Bunun üzerine İAC'den ayrılma kararı aldığımda bir de baktım ki daha dün kovduğu adı lazım olmayan şahsiyet ile kanka olmuş malum kişi. Ve ikisi bir olup tehdit ve hakaretler ediyorlardı bana. O an bunların bu tür bir şey yapacaklarından adım gibi emin olduğum için birkaç kişiye haber vermiştim şahit olsunlar diye. Küfürlerini, tehditlerini, en az on tane adam gördü ve kayıt altına alındı olan bitenler:

http://site.mynet.com/sanalakvaryum/mynet_resimlerim/6.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryum/mynet_resimlerim/100.jpg

Ben henüz bunun hesabını sormadım. Ama soracağım. Bu o kadar da önemli değil, bir başka durum daha var, onun da hesabını yasal merciler aracığılıyla soracağım, çok az kaldı. Bu yazdıklarımı da gösterin malum kişiye. Oldu mu?

İlişiğimin kesildiği 3 site daha var: www.akvaryumportali.com, www.camfanus.com ve www.guppyfunclub.com (sizin siteniz).

a) www.akvaryumportali.com sitesi: Bu sitede bana ait yazılar yayınlanmıştı. Kendilerini uyarmak için kayıt olmak zorunda kaldım. Uyarımı yaptım, konularla ilgili gereken yapıldı ve hesabım silindi. Yani oraya paylaşımda bulunmak için girmemiştim.

Buyrun, durumun gelişim aşamaları, istediğiniz gibi inceleyin:

http://site.mynet.com/aquamagazine/mynet_resimlerim/kop1.jpg

http://site.mynet.com/aquamagazine/mynet_resimlerim/kop2.jpg

http://site.mynet.com/aquamagazine/mynet_resimlerim/kop3.jpg

http://site.mynet.com/aquamagazine/mynet_resimlerim/kop3.jpg

http://site.mynet.com/aquamagazine/mynet_resimlerim/kop4.jpg

http://site.mynet.com/aquamagazine/mynet_resimlerim/kop5.jpg

http://site.mynet.com/aquamagazine/mynet_resimlerim/kop6.jpg

Adı lazım olmayan şahsiyet, emeğimi korumamdan dolayı bana laf sokup taklalar atıyor Akvaryum Portalı yöneticilerine (yukarıda), ama daha sonra onlarla bozuşuyor ve forumdan atılıyor:

http://img341.imageshack.us/img341/9305/duncanakvaryumportali.jpg

Yani bana akıllarınca "forumların pek çoğundan atıldın" diyen tipler önce kendilerine baksınlar. Dün "ak" dedikleri adamlara bugün "kara" diyenler beni bu konuda asla eleştiremezler.

Neyse, devam edelim. Akvaryum Portalı konusuna:

http://site.mynet.com/aquamagazine/mynet_resimlerim/kop7.jpg

b) www.camfanus.com: Ak-Fo'da üyeyken haberdar oldum bu siteden. Destek vermek için girdim. Bir süre sonra bana yöneticilik önerdiler, ben de kabul ettim. Bir ara yöneticilerden biri Onur Can BAKIR'a ait görsellerden birinin üzerindeki ismi (Onur Can BAKIR ismini) silip kendi ismini yazmış ve alenen bilgi hırsızlığı yapmıştı. Ben buna karşı çıktım. Sonra yönetimdeki diğer kişiler, bilgi hırsızlığı yapan kişiden yana olunca ben de önce yönetimi bıraktım, sonra da emeğe saygı duyulmayan bir ortamda bulunamayacağımı bildirip siteden tamamen ayrıldım.

Buyrun, durumun sırasıyla forum ekran görüntüleri, uzun uzun inceleyebilirsiniz:

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c2.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c3.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c4.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c5.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c6.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c7.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c8.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c9.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c9.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c10.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c11.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c12.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c13.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c14.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c15.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c16.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c17.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c18.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c19.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c20.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c21.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c22.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c23.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c24.jpg

http://site.mynet.com/sanalakvaryumupload/mynet_resimlerim/c25.jpg

c) www.guppyfunclub.com: Bu da sizin siteniz. Daha geçenlerde Lepistes Kulübü'ne ait görsel öğelerden birini yürütmüştü bu sitedekiler. Ben de gereken açıklamayı yapmak ve bizden çalınan görsel öğeyi siteden sildirmek için kayıt oldum, gereğini yaptırdım, daha sonra zaten çıkacaktım (ki malum kişiye ait bir ortamda zaten istese de bulunmazdım). Konu buradaydı: http://www.guppyfunclub.com/index.php?topic=105.0

Hatta bu da gönderdiğim (sonradan silinen) ileti:

Alıntı
Alıntı sahibi: fikret
http://img199.imageshack.us/img199/9170/61616746.png

Son kez uyarıyorum. Yukarıdaki fotoğraf, Lepistes Kulübü'nün fotoğraf yarışması etkinliğindeki fotoğraflardan biridir:

http://www.lepisteskulubu.org/index.php/topic,1662.0.html

Bizim sitemize ait olan fotoğrafları sizler kullanamazsınız. Ya "araklama" yapmayın, ya da kaynak belirtin. Kaynak göstermeyeceğinize göre, bize ait herhangi bir şeyi burada yayınlamayın.

Bir kez daha uyarmayacağım.

4- Siz beni www.guppytr.com'da atamazdınız. O forum Murat ÜRKMEZ'indir. Ve kendisi de neyin ne olduğunun farkında olan, sizi bu konuda daha önce defalarca uyarmış olan biridir. Bana hikaye anlatmayın.

5- Dedim ya "Malum kişinin ağzından konuşuyorsun" diye... İlk önce malum kişi baksın nerelerden banlı olduğuna. İZMAK'tan banlandı, İAC'de de adı lazım olmayan şahsiyet sağa sola küfretti ve malum kişi ona arka çıktı, kendi kurduğu İAC'den ayrılmak zorunda kaldı. Kurulumunda rol aldığı www.gupptr.com'dan ayrıldığı gibi İAC'den de ayrıldı bu şekilde. Ve bana laf sokmak için girdiği www.akvaryumportali.com'da önce alkışlarla karşılandı, bana ve Lepistes Kulübü'ne laf soktu, sonra orada da sitenin sahipleriyle kapıştı.

* * *

SONUÇ: Lepistes Kulübü'nde hangi konuların silineceğine, kimlerin banlanıp banlanmayacağına bizler karar veririz. Siz sırf "filanca kişilerle arkadaşlık ediyorum diye beni banlıyorlar" diye düşünmeyin diye tolerans gösterdik, ama şansını zorluyorsunuz.

Sizi belli ki malum kişi yönlendiriyor. Ama siz bizi yönlendiremezsiniz.

Ve bana "Onur" diye ve "sen" diye hitap edemezsiniz. Sizinle herhangi bir samimiyetim yok, aradaki mesafeyi korumayı tercih ediyorum, kimlerle samimi olacağıma ben karar veririm, bu da samimi olacağım kişilerin tavırlarıyla davranışlarına bağlıdır. Ben nasıl ki size "siz" diye hitap ediyorsam ve "Raif Bey" diyorsam, siz de aynı şekilde hitap etmek zorundasınız.

Malum kişi baktı ki saldırılarına ve sataşmalarınacevap bile vermiyorum (daha geçen Akvanusya'da laf sokmaya kalkıştı, ama ben cevap bile vermedim, yönetimden rica ettim ve iletisinin kırpılmasını sağladım), ortaya sizi koyuyor. O kadar biliyorsa ortaya başkalarını koymayıp kendi gelsin.

Herkes kendi yaptıklarından sorumludur.

Şimdiye dek kimseye eyvallahım olmadı. malum kişi, adı lazım olmayan şahsiyet ve benzerleri ağızlarının paylarını bir bir aldılar. Ve bu gidişler ağızlarının payını -başka mercilerde- almaya da devam edecekler gibi görünüyor.

İsterseniz sizi Lepistes Kulübü'nden uzaklaştıralım. Belli ki malum kişilerle birlikte takılırken Lepistes Kulübü'nde -size bir şey demememize rağmen- huzur bulamayacaksınız ve "bu adamlarla takıldığım için bana saldırıyorlar" diye düşünmeye devam edeceksiniz.

Pek çok forumdan ayrılma nedenlerim konusunda hem sizin merakınız giderilmiş oldu, hem de forumumuzu ziyaretçi olarak sürekli inceleyip açık arayan arkadaşlarınızın merakı giderilmiş oldu sanırım.

Forumumuzla bundan böyle hiçbir ilişkiniz kalmamıştır. Niyetinizin iyi olmadığını düşünüyordum önceki zamanlarda. Üstelik, başkalarının beni bu konuda uyarmalarına rağmen "Raif Bey iyi niyetli birine benziyor, sorun yok." diyordum. Hatta sizi forumumuzdan malum nedenlerle ilk uzaklaştırmamızdan sonra bana ulaşım gönderdiğiniz iletilere bakarak yasağınızı da kaldırmıştım. Ama "Bazı mesajlarımın düzenlenmiş olduğunu, bazı yerlerinin kesildiğini görüyorum." demeniz, size karşı beni uyaran arkadaşlarımın haklı olduğunu ortaya koymuş oldu.

Güya sizin iletilerinizi anlamı farkılaşacak şekilde değiştirdiğimizi ima etmişsiniz ki bu alenen hakaret ve iftiradır. Forumumuzda hiç kimsenin iletileri (saçmalasalar bile) anlamları farklılaşacak şekilde değiştirilmez. Değişiklikler, sadece Lepistes Kulübü Forum Kuralları çerçevesinde yapılır (Türkçe yazım kurallarına uyulmadan yazılan iletilerdeki yazım yanlışlıklarının düzeltilmesi, izinsiz alıntılarla ilgili olarak düzeltmeler yapılması, küfür veya hakaret içeren iletilerle ilgili olarak düzeltmeler yapılması, hack türü şeylerle ilgili olarak düzeltmelerin yapılması vs):

Alıntı sahibi: Lepistes Kulübü Forum Kuralları, "YAZI, İLETİ İÇERİKLERİ" kısmı

3- Lepistes Kulübü Forumları'nda Türkçe yazım kurallarına dikkat etmek gerekmektedir. Türkçemizin kurallarına uymak bir seçenek değil, bir zorunluluktur.

a) Türkçe yazım kurallarına uygun olmayan yazılara kesinlikle müdahale edilir. Türkçe sözcüklerdeki "v, k, ks" harflerini "w, q, x" haline getirmek (mesela; "akvaryum" sözcüğünü "aqwaryum" haline getirmek gibi) kesinlikle hoş karşılanmaz. Ayrıca iletilerde "chat" unsuru olan "selam, tşk, bye, geliom, yapıom" vs gibi şeyler de kullanılmaz.

b) Forumumuza yurtdışından katılan üyelerimiz teknik nedenlerden dolayı Türkçe karakterleri (ğ, ı, ü, ş, ö, ç, İ) kullanamıyor olabilirler. O halde forumumuza yurtdışından katılan üyelerimizin bu durumu hoş karşılanabilir. Ama bu durum, Türkçemizin yazım kurallarına (cümlelerin ve özel isimlerin büyük harfle başlatılması, noktalama işaretleri vs) uymamayı gerektirmez. Yazım kurallarına herkes uymak zorundadır.

c) Bir iletideki yazım hataları çok fazlaysa, iletinin tamamı silinir. Özelden veya genelden uyarılmasına rağmen Türkçe yazım kurallarına uymamaya devam eden üyenin forumla ilişkisi kesilir.

4- Lepistes Kulübü Forumları'nda Türk Milletini aşağılayıcı ifadelere kesinlikle yer verilmez. Ayrıca küfür ve ağır argo da kesinlikle hoş karşlılanmaz. Bu tür iletilere ve bu tür iletileri yazanlara derhal yaptırım uygulanır. Gerektiğinde yetkili resmi kurumlara bu konuda bilgi verilebilir.

5- Alıntı yapıldığında; yapılan alıntının kaynağını belirtmek veya kaynak sahibinden izin almak gerekmektedir. Bunun istisnai bir durumu olamaz. Paylaşılan bilgi (görsel veya yazı)  paylaşımı yapan üyeye ait değilse kesin olarak kaynağı açık açık yazmak zorundadır. Yani internetten herhangi bir alıntı "sitenin bağlantısı verilmek kaydı ile" kullanılabilir. Eğer yapılan alıntı internette değilse; kitap veya yazar ismi verilmek kaydı ile kullanılabilir. Fakat alıntılar farklı bir formatta birleştirilip derleme yapılırsa her kaynak açıkça yazılmalı ve derleme olduğu da belirtilmelidir.

6- Herhangi bir ticari ürünün (veya bir başka sitenin) reklamını yapmak kesinlikle yasaktır. Ama konu içinde, bilgi amaçlı olarak geçebilir. Ayrıca herhangi bir ticari kuruluş burada karalanamaz. Ticari bir kuruluşla ilgili şikayet, ilgili kuruluşa yapılır. Buna rağmen bir sonuç alınamaz ise fikir almak amacı ile forumda paylaşılabilir. Bu gibi durumlarda da LK Forumları herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Sorumluluk, paylaşımı yapan kişiye/kişilere aittir.

7- Lepistes Kulübü Forumları'nda doğaya zarar verebilecek bilgilerin paylaşılması kesinlikle yasaktır. Lepistes Kulübü, temelde çevreci bir oluşumdur.

8- Forumdaki iletilerden ve bilgilerden (yazı, resim, fotoğraf, video vs) iletileri ve bilgileri (yazı, resim, fotoğraf, video vs) yazanlar/ekleyenler sorumludur. Bu konuda Lepistes Kulübü Yönetimi sorumluluk kabul etmez.

9- İletilerde insanları kutuplaşmalara sokabilecek çeşitli temalar (futbol, din, siyaset gibi) ve toplumsal ahlaka aykırı unsurların bulunması kesinlikle yasaktır. Ancak, Atatürk İlkeleri (Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devletçilik, İnkılapçılık) çerçevesinde paylaşımlar, milli birlik ve beraberlikle ilgili konular ve güncel konularla ilgili olarak bu doğrultuda paylaşımlarda (particilik yapmadan) bulunulabilir. Fazlaca siyasete batmış olan ve insanlar arasında gereksiz tartışmalar çıkarabilen "Darvinci evrim" konusunun (bir canlı türünün zaman içerisinde bir takım değişikliklere uğrayarak başka bir canlı türüne dönüşmesi düşüncesine dayalı teori) "bilim" adı altında kabul ettirilmeye çalışılması kesinlikle yasaklanmıştır. Darvinci evrim konusu, Darvinci evrim anlayışı ile ilgili konular çeviri makalelerde geçebilir, ama sadece geçebilir. "Böyle bir şey vardır, var diyen budur, yok diyen şudur!" gibi gereksiz tartışmalara kesinlikle müdahale edilecektir.

10- Lepistes Kulübü Forumları esas olarak başta lepistesler olmak üzere canlı doğuran balıklara odaklanmış bir ortamdır. Bu konu dışında, lepistesler ve yakın türler dışındaki balıklarla ilgili (sihlid türleri, sazansılar, kedi balıkları, characin türleri vs)  paylaşımlar için ayrıca bir bölüm de bulunmaktadır.

11- Hack, warez, crack gibi yasal olmayan konularda paylaşım yapılmaz, erotik veya pornografik içerikli paylaşımlar yapmak kesinlikle yasaktır.

12- Konu bütünlüğünden çıkıp ikili veya çoklu kişisel tartışmaya girilmesi hoş karşılanmaz. Gerektiğinde taraflara uyarı verilir.

13- Başlıklar, konu içeriği ile bir bütün taşımalıdır ve uygun kategoride açılmalıdırlar.

14- Başlıklara anlamsız veya kısa kısa cevaplar vermek yasaktır. İleti sayısını artırmaya yönelik olan ve 1-2 sözcükten oluşan ("Güzel olmuş." veya "Teşekkürler." veya "Hoş geldin." veya "Hoş bulduk." gibi) iletiler hoş karşılanmaz. Buna benzer davranışları sürekli olarak sergileyen üyenin ileti sayısını yükseltmeye çalıştığı anlaşılırsa bu gereksiz iletileri silinir. Devamı halinde kısmi yasaklama yoluna gidilebilir. LK Forumlarında ileti sayısının azlığının veya çokluğunun herhangi bir önemi yoktur. İleti sayısı kesinlikle bir statü göstergesi değildir.

Dolayısıyla artık forumumuzda kalmanızın bir anlamının olmadığını düşünüyorum. Bu zihniyetteki insanların forumumuzu karıştırmaya çalışmasından usandık artık.
I. K. G. H. NUMARA AÇIKLAMALARI

"Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız." KONFÜÇYUS

GREENPEACE DESTEKÇİSİ

ÜZE TENGRİ BASMASAR, ASRA YİR TELİNMESER; TÜRK BUDUNU, İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTADI?

ÜSTTE MAVİ GÖK ÇÖKMEDİKÇE, ALTTA YAĞIZ YER YARILMADIKÇA; TÜRK BUDUNU, SENİN İLİNİ VE TÖRENİ KİM BOZABİLİR?

Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
*
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
KONUM BİLECİK (Bozüyük)
İLETİŞİM
Site
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

« Yanıtla #18 : 03 Ocak 2010, 21:11:21 »

Bu başlığı açıp, yazılanların anlayamayan (anlamaya niyeti de olmayan) ve "Bazı mesajlarımın düzenlenmiş olduğunu, bazı yerlerinin kesildiğini görüyorum." şeklinde bir ifade kullanıp bu vesileyle bizlere iftira atarak bizleri zan altında bırakmaya çalışan kişi, Akvanusya'da üstüme geliyor. Özelden ileti üstüne ileti gönderiyor. Aklınca; beni delirtecek ve ben de ağzıma geleni sayacağım. Sonra da kendisini haklı gösterecek. Smiley Geçiniz... Bu filmin farklı versiyonlarını defalarca izlemiştim. Bir türlü tutturamadılar gitti. Smiley

Akvanusya'da profilime ileti yolluyor arka arkaya:

http://img63.imageshack.us/img63/1651/radenko.jpg

Akvanusya yöneticilerine durumu bildirdim ve bu kişinin orada bana sataşma amacıyla gönderdiği profil iletilerini sildirdim. İlgili şahsı daha önce LK'dan uzaklaştırdığımı, ama yalvarıp yakarmalarına dayanamayıp yasağını kaldırdığımı, sonra sürekli saçmalamasına rağmen "Sırf malum şahısla kanka olduğum için beni banlıyorlar" diye düşünmesin diye şu ana kadar dokunmadığımı, zaten durup dururken kimseye dokunmadığımı, ancak az önce bu kişinin haddini aştığını ve Lepistes Kulübü'ne -güya iletilerini anlamları kayacak şekilde değiştiriyormuşuz gibisinden- iftira attığını, bunun üzerine onun forumumuzda (Lepistes Kulübü'nde) daha fazla bulunmasının anlamı olmadığına kanaat getirip kendisini forumumuzdan uzaklaştırdığımı ve bundan dolayı Akvanusya'da arka arkaya profil iletileri gönderip rahatsızlık verdiğini, ilgili kişinin konuyu alakasız şekilde Akvanusya'ya taşımaya çalıştığını ve bunun rahatsızlık verici bir durum olduğunu, tacizlerine cevap vermediğimi (aslında cevabım hazır bile, ama anlayışı kıt adamlara laf anlatmaya çalışmak bir işe yaramıyorff) ve Akvanusya yönetiminin müdahale etmesini uygun gördüğümü, her ne kadar bana söz hakkı düşse de taciz dolu saçma sapan iletilerine beklediği şekilde cevap vermeyeceğimi, ilgili kişinin amacının zaten beni dellendirip kendine uydurmak olduğunu ve bundan dolayı Akvanusya'da bana sataştığını, sataşmalarının Akvanusya'da devam etmesi üzerine durumu Akvanusya yöneticilerine aktarma gereği duyduğumu bildirdim.

Ben forumlarda ne zaman bilgilendirici yazılar yazsam, ne zaman forumlara güzel fotoğraflar çekip eklesem, bu adamlar çıkıp alakasız alakasız şeyler yazarlar.

Amaçları bellidir: Bu adamların klasik taktiğidir. Önce kavga çıkarırlar. Sonra dost gibi görünmeye çalışırlar. Zarf üstüne zarf atarlar. Daha sonra imalı imalı bir şeyler yazarlar. Beni ilk önce iyice bir delirtmeye çalışırlar. Sonra Lepistes Kulübü'nden bir şekilde şutlanırlar. Daha sonra konuyu -haksız olmalarına rağmen- başka platformlara taşırlar ve kendilerini bir şekilde haklı göstermeye çalışarak, orada özelden ikide bir sataşarak ya da açtığım faydalı başlıklarda laf sokuşturarak başlıklarımı sabote etmeye kalkışırlar. Sürü halinde saldırırlar, sonra mazlum ayaklarına yatarak beni zor durumlara sokmaya çalışırlar... Smiley Hatta bir ara bizimle hiçbir ilgisi olmayan bir platformda (Ak-Fo) düzenlenen küçük yarışma etkinliklerinin sonucunu hazmedemeyip herkesle kavga etmişlerdi, işi hakarete kadar götürüp konuyu çok ama çok alakasız bir şekilde Lepistes Kulübü'ne getirmişlerdi. Düşünün artık...

Diğerlerinden de az sonra çeşitli yerlerde değişik tepkiler gelecektir.

GREENPEACE DESTEKÇİSİ

Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
*
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
KONUM BİLECİK (Bozüyük)
İLETİŞİM
Site
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

« Yanıtla #19 : 03 Ocak 2010, 23:29:27 »

Diğerlerinden de az sonra çeşitli yerlerde değişik tepkiler gelecektir.

Bir: http://www.akvaryum.com/Forum/uc_numarali_akvaryumum_elodea_batakligi_k340128.asp

İki: http://www.akvanusya.com/bitkili-akvaryumum/3309-uc-numarali-akvaryumum-elodea-batakligi.html

http://www.akvanusya.com/15914-post8.html

Ben neymişim yahu? İki tane balık fotoğrafı ekledim, millet sıraya girdi endler balıklarını zorla lepistes yapmak için.

* * *

Forumumuzda "I.K.G.H. NUMARA AÇIKLAMALARI" başlığını açan, bir şeyi on sefer anlatmamıza rağmen anlamamamakta direnen (niyeti belli) ve en nihayetinde işi iftiraya kadar götüren şahsın bir başka forumda (Akvanusya) gönderdiği özel ileti, hiçbir noktasına dokunmadan ekliyorum:

Alıntı sahibi: radenko
hefes le ilgilimi evet yaptınız öle bir şey onur salla boş ver germeye gerek yok ortamı. paylaşıma devam bizim amacımız belii bu balıkları standartları ile öğretcez yani takılma böle şeylere olan olmuş. Çok fazla takılmana gerek yok bizim yolumuz belli şimdi dünya standartları yayınlancak yanı anlıcan hobiye yeni boyut gelcek sıkma bu kadar canını olan oldu banladında benı rahat edersın artık sunuda unutma benı tanıyamamıssın ben ona uzuluyom askada bır sey yok hayyatta basarılar dılerım.

Bu da verdiğim cevap:

Alıntı sahibi: Onur G. HİTİT
Konu, "heves" sözcüğünün "hefes" diye yazılması değildir. Yani konu dalgınlıkla bir harfin yanlış yazılması değil, sizin Türkçe yazım kurallarına bile bile uymamanızdır. Anlayışınız kıtsa yapabileceğim bir şey yok, "onur bey" diye değil, "Onur Bey" diye yazılır. Bana Türkçe yazım kuralları konusunda ahkam kesebilecek kapasitede değilsiniz. Ortamı geren de sizsiniz ayrıca. Beni bir daha rahatsız etmeyin saçma sapan özel iletilerinizle.

Çekememezlik olur da bu kadar mı olur?

İki tane makaleyi saçma sapan çeviri siteleriyle Türkçeye çevirince başımıza "akvaryum üstadı, lepistes profesörü, canlı doğuran uzmanı, genetikçi" kesildiler. 20 senedir ben bunlarla uğraşıyorum, benim "üstadlık, uzmanlık" iddiam olmadı! Ben bulmadan önce "yabani lepistes, yabanileşmiş lepistes" diye bir şeyden haberi olmayanlar kendi kendilerini "lepistes avcısı" ilan ettiler (halen de bunların yerlerini söylemedim, söylemeyeceğim, tüm tacizlerine rağmen söylememeye de devam edeceğim). Daha dün lepistes ile gambusyayı birbirinden ayıramayan tipler "uzman" oluvermişler.

Biz hiç kimseyi rakip olarak görmüyoruz. Çünkü bu işin ticaretini yapmıyoruz. Hobide rekabet olmaz, hobi kişiseldir. Ama bu adamlar bizleri rakip olarak görüyorlar ne hikmetse, arada bir böyle saçmalayıp duruyorlar. Ondan sonra da "masum" ayakları yapıyorlar. Endler ile lepistesi birbirine karıştıran adamlar, yeni standartlar getireceklermiş... Önce Türkçe yazı yazmayı öğrenmeleri gerekiyor, önce forum adabını öğrenmeleri gerekiyor, önce sağdan soldan kopyala-yapıştır yaparak ya da sırf çeviri olsun diye dandik çeviri siteleriyle İngilizceden Türkçeye çeviri yapmanın mantıksız olduğunu öğrenmeleri gerekiyor. Biraz edep yahu, biraz terbiye!

Sırf forumumuzda sağa sola karalama kampanyası yapmalarını engellediğim için (gene olsa, gene aynı müdahaleyi yaparım) başımıza efe kesildiler. Belli ki hayatlarında efe görmemiş bunlar.

Başlığı kilitlemiyorum. Saklanacak, gizlenecek hiçbir şey yok ortada. Herkes görsün. Bunların otladığı çayırdan yirmi sene önce geçmişim ben. Kimseye durup dururken sataşmam. Ama durup dururken bizlere sataşanlara, saçma sapan imalarda bulunanlara da anladıkları dilden cevaplar vermesini çok iyi bilirim.

GREENPEACE DESTEKÇİSİ

Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
*
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
KONUM BİLECİK (Bozüyük)
İLETİŞİM
Site
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

« Yanıtla #20 : 04 Ocak 2010, 22:16:41 »

Sitelerinde "bazı kişilerin başarılarını baltaladıklarını, meyve veren açacın taşlandığını" falan yazmışlar.

"BAŞARI" dedikleri şey de elalemin standartlarını ayet gibi kabul etmeleri. Smiley Saçma sapan, anlaşılmaz çeviriler yapıyorlar ve bunun adı "başarı" oluyor. Kimin kimi kıskandığı, kimin meyve verip taşlandığını cümle alem iyi biliyor.

Malum şahıs (elebaşları), @radenko adlı üyenin burada zırvalamasından dolayı atılmasından sonra hemen devreye giriyor ve fotoğraflarını eklediğim endler balıklarına "kırma" diyor.

Bir başka akvaryumumdaki endler-lepistes kırmalarının fotoğraflarını ekliyorum, orada da "daha önce bana lepistes-endler kırmaları konusunda bilgi verdiğini ve desteğe hazır olduğunu" ifade ediyor:

http://www.akvaryum.com/Forum/uc_numarali_akvaryumum_elodea_batakligi_k340128.asp

http://www.akvanusya.com/bitkili-akvaryumum/3309-uc-numarali-akvaryumum-elodea-batakligi.html

Durumun ayrıntılarının bilmeyip de konuyu görenler de beyefendiyi "konunun uzmanı, bilirkişi, genetik profesörü, canlı doğuran uzmanı ve bizlerle arası iyi olan ve bizlere yardıma ve desteğe hazır kişi" sanacak. Smiley

Kendisine, "Üç numaralı akvaryumum: Elodea bataklığı" adıyla açtığım başlıklarda tanıttığım balıkların zaten endler-lepistes melezleri olduğunu, saf endler balıklarımın yeni fotoğraflarını ilgili diğer başlıklarda açtığımı söylediğimde sesi kesildi.

Sırf bana inat uğruna endler balığına bile bile lepistes ya da kırma diyen, elalemin standartlarını kendilerininmiş gibi kabul edenlerin, hiçbir halt anlaşılmayan ve sırf çeviri olsun diye yapılmış çevirileri "bilgilendirici yazı" diye kabul edenlerin başarıları (!) ortadadır.

Büyük bir zevkle ve ibretle izliyorum.

SONUÇ: Kimin ne halt ettiği, kimin ne peşinde olduğu, kimin neyi amaçladığı, kimin neleri örnek aldığı, kimin "akvaristlik" kavramını nasıl tanımladığı kesinlikle bizi ilgilendirmiyor.

Ancak, birileri büyük forum olmak, lepistes balıkları konusunda hatırı sayılır kişiler olmak, lepistes ve canlı doğuran balıklarla ilgili olarak yetkin ve güvenilir kaynak olmak, hobi çevrelerinde isim yapmak adına bizlere saldırmalarına ve imalı laflar etmelerine de sessiz kalmıyoruz.

Kişisel olarak ifade etmem gerekirse; kuru gürültüye pabuç bırakmam. Normalde kimsenin ne halt ettiğine hiç karışmam. Kimseyle de uğraşmam. Ama birileri gelip yukarıda saydığım şekilde bizlerle uğraşırsa, cevaplarını anladıkları dilden veririm.

"KUL HAKKI" diye bir şey vardır. Ben şahsen, bu tür kişilere kul hakkımı asla helal etmiyorum. Onlardan da helallik falan istemiyorum. Kızılca Tamu'nun dibine kadar yolları var!

Gölge etmesinler, başka bir şey gerekmez. Kimin meyve verdiği için taşlandığını ve kimin taklitten öte gidemediğini herkes biliyor.

Tanrı akıl ve fikir versin. Gerçek hobicilere de sabır versin.

Heriflerin işi gücü Lepistes Kulübü'nü karıştırıp bu karışıklıktan nemalanmak... Biz neymişiz böyle yahu?

GREENPEACE DESTEKÇİSİ

Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
*
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
KONUM BİLECİK (Bozüyük)
İLETİŞİM
Site
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

« Yanıtla #21 : 05 Ocak 2010, 18:14:40 »

Terbiyesizliğin, yüzsüzlüğün bu kadarına da pes!

@radenko denen kıymeti kendinden menkul tip, başka bir forumda özel ileti üstüne özel ileti yollamaya devam ediyor:

http://img130.imageshack.us/img130/322/radenko3.jpg

Bu ekibin bir diğer elemanı olan "Onur YILDIZ" adlı vatandaş da endler balıklarıma bile bile "lepistes" diyen malum tipin iletisine destek olmak için foruma kayıt olmuş ve iletisi bu:

http://img130.imageshack.us/img130/1975/onuryildiz.jpg

Bunları neden yazıp duruyorum? Bu heriflerin en büyük özelliklerinden biri de bir şeyler saçmalamak, sataşmak, iftiralarda bulunmak ve daha sonra "Ben öyle demedim, ben böyle demedim!" demektir. Kalıpları ancak o kadarıya yeter. Daha önce yaptıkları bir takım şeyleri "Ben yapmadım, ben demedim, biz yapmayız, demeyiz, etmedik!" gibisinden inkar etmişlerdi birileri. Ancak inkarları nafiledir, yapıp ettikleri tehdit ve küfürleri onlarca kişi canlı canlı görmüştü. Şu anda da tedbir olsun diye bunları aktarıyorum ki ileride yine "Ben yapmadım, ben demedim, biz yapmayız, demeyiz, etmedik!" desinler diye... Smiley

İşte bu şekilde adam gönderiyorlar ortalığı karıştırmak için. Adam gibi özgün yazıları olmayan, iki kelimeyi bir araya getirmekten aciz, kopyala yapıştır yapmaktan başka bir b*k bilmeyen tiplerden de başka bir şey beklenemezdi zaten.

Birileri ortalığı karıştırıyor, birileri iki tane makale okuyup kendilerini profesör ilan ediyor, birileri akvaristliği "balık koleksiyonculuğu" haline getirmeye çalışıyor. Benim kim olduğumu pek çok kişi biliyor. Kimin neyi bildiğinin, kimin sağdan soldan kopyalayıp kopyalayıp salladığının herkes farkında. Ama bilsinler ki, onlara rağmen bu kervan yürüyecektir.

GREENPEACE DESTEKÇİSİ

KraL11
KraL
BÖLÜM YÖNETİMİ
*
ADI-SOYADI Yaşar CELEP
KONUM Bozüyük/Bilecik
KAYIT TARİHİ 07 Kasım 2009, 00:09:56
MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 1.004
Konu Sayısı: 115
Bu iletiyi değerlendir +33/-2
İLETİŞİM
Site
Biz Türkler, gerektiğinde vatanımız için ölürüz!

« Yanıtla #22 : 06 Ocak 2010, 00:40:28 »

Öğretmenim sözlerimden yanlış anlayanlar olabilir ama bence bırakın yazdıklarınızdan anlasınlar bunlar gibi daha çok var. Örneğin: @alpinho,@DuncaN... Bunların devamı gelecektir bizi, bizleri kötülemek isteyenlerin... Biz yokmuş gibi davranıyorlar. Ne yazık ki Allah korkusu, hak yeme korkusu var. Kopyala-yapıştır yaptıktan sonra altına not olarak "Alıntı: Onur G.HİTİT adlı üyeden www.lepisteskulubu.org sitesinden alınmıştır." demek üşendiriyor özür dilerim demek yerine tartışıyorlar ve hala altına bir alıntı olduğunu sahibinin sitesini ve sahibini yazmaktan üşeniyorlar. Nasıl bir milletiz anlamıyorum. Biz hırsız mıyız? Biz hak yiyen miyiz? Cevabım: HAYIR

Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
*
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
KONUM BİLECİK (Bozüyük)
İLETİŞİM
Site
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

« Yanıtla #23 : 06 Ocak 2010, 01:01:47 »

Burada bu vatandaşların benimle uğraşıp durma nedenleri aslında izinsiz alıntı muhabbeti değil.

@DuncaN'ın bana ilk sataşması, bir sitede imzamda yer alan "Türk demek, Türkçe demektir. Ne mutlu Türk'üm diyene! - Başbuğ Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK" ifadesinden dolayı olmuştu. İmzamdan rahatsız olduğunu ifade etmişti. Güya ben "başbuğ" diyerek Atatürk'e hakaret ediyormuşum. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan okumuş cahillere bir örnek işte... Laftan anlar diye kendisine anlatmaya çalıştım, ama amacının laf anlamaktan ziyade sağa sola sataşmak olduğunu çok geç anladım. Pek çok forumda (sadece akvaryum hobisiyle ilgili forumlar değil) ortalığı karıştırdığını, milleti birbirine düşürdüğünü bizzat görmüştüm.

Diğeri ile ilk kavgam da bir ticari firmayı Lepistes Kulübü üzerinden karalamaya kalkışmasına engel olmamdan dolayı olmuştu. İftira ve hakaretlerin biri geldi, biri gitti...

NOT: Şunu da ifade etmek istiyorum; bu adamların en bilinen taktiği önce beni kızdırmaktır, sonra da üzerime çoluk çocuğu salarak sataşmalarıdır forumlarda. Bundan dolayı sen bu konuda bir şey yazma. Zira onlara benzemeyi, onlar gibi olmayı hiç istemem, ama sen yazınca onlara benziyor gibi görünürüm. Bir de "Forumdakilere 'şu başlıkta böyle böyle yazın' dediği için millete yorumlar yaptırıyor!" falan derler. Her şeyi beklerim bu tayfadan ben. Benim üzerime yeterince sıçradılar, başkalarının da üzerine sıçramasınlar.

GREENPEACE DESTEKÇİSİ

Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
*
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
KONUM BİLECİK (Bozüyük)
İLETİŞİM
Site
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

« Yanıtla #24 : 06 Ocak 2010, 22:03:02 »

@radenko denen sorunlu şahıs, daha önce bir forumdan uzaklaştırılmıştı. Uzaklaştırıldığı forumda, Lepistes Kulübü'nden atılmamak için bana adeta yalvarmıştı. Buyrun, o zamanlar gönderdiği özel iletiler:

http://img695.imageshack.us/img695/1200/radenko4.jpg

Daha sonra, 3 kişi bir lepistes forumu kurmuş. Sitemizden izinsiz ve kaynak göstermeden alıntı yaptıkları için kendilerini uyarmıştım kayıt olup. Bu vatanda, kurucuları arasında yer almasına rağmen oradan bile kovuldu.

Daha sonra, sırf bana sataşmak için, uzaklaştırıldığı foruma yeniden kayıt olmuş, özel ileti gönderip duruyor:

http://img514.imageshack.us/img514/8805/radenko5.jpg

http://img684.imageshack.us/img684/9471/radenko6.jpg

Gırtlağına kadar kıskançlık krizlerine batmış, cehalet içinde yüzen, hiçbir halt bilmediği halde her haltı bildiğini sanan, forum adabıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, terbiyesiz, karakteriyle ilgili olarak ciddi anlamda sorunlar yaşayan, kendisine "özel ileti gönderip rahatsız etmemesi konusunda uyaran" kişiye özel iletiler göndermeye devam edebilecek kadar aciz olan bu şahsın son işlerini sunuyorum size böylelikle.

Ustası olan malum şahıstan zerre kadar farkı olmayan, forumları bölüp parçalayıp bundan nemalan tipler işte böyledir.

Zamanında İZMAK'ta da üyelere özel iletiler gönderip İZMAK'ı bölmeye çalışan, aynısını Lepistes Kulübü'nde yapan, aynısını kuruluşunda yer aldığı İAC'de yapan, aynısını yine kuruluşunda yer aldığı bir başka ortamda yapan, insanlara tehdit ve küfür dolu iletiler yollamayı marifet sanan, iki tane makale okuyup da kendi kendini "profesör, uzman, üstad" ilan edenlerin peşinden gidenlerin durumu işte budur.

Sokakta başıboş dolaşan bir köpek benim yanıma gelse, onu yanımdan kovsam, o köpek bir daha benim yanıma asla gelmez. Ama bazı insanların durumu çok daha vahimdir. Laftan anlamazlar, kendilerine bile saygıları yoktur ki başkalarına saygı duyabilsinler... Her türlü terbiyesizliği yapıyorlar, sonra üste çıkmaya çalışıp saygı bekliyorlar. Yok ulan size saygı maygı! Adam olun önce. Delikanlı olun, forum adabını öğrenin, klavye delikanlılığını bırakın önce.

GREENPEACE DESTEKÇİSİ

KraL11
KraL
BÖLÜM YÖNETİMİ
*
ADI-SOYADI Yaşar CELEP
KONUM Bozüyük/Bilecik
İLETİŞİM
Site

« Yanıtla #25 : 06 Ocak 2010, 22:05:39 »

Öğretmenim özür dileyerek son defa bir şey demek istiyorum:

Bu forumda biz olduktan sonra bu foruma veya bu forumdan başka bir yere kimse zarar veremez. Hele ki Onur G. HİTİT olduktan sonra.

Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
*
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
KONUM BİLECİK (Bozüyük)
İLETİŞİM
Site
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

« Yanıtla #26 : 06 Ocak 2010, 22:11:15 »

Kendi kendilerini böyle rezil ediyorlar işte. Aslında acıyorum bu şahsa. Çünkü acınacak durumda. Sağda solda bana özel iletilerle sataşıp durması, üstelik bana özel ileti göndermemesi konusunda kendisini defalarca ikaz etmeme rağmen buna devam etmesi; acizliğinin ve zavallılığının en basit göstergesidir.

İşte bunlar akvaryum hobisine yeni standartlar (!) getirecekler, yeni boyutlar (!) kazandıracaklar... Smiley Yalan yanlış çeviriler yapan, iki tane makale okuyup kendini bir halt zanneden, Türkçe yazım kurallarına uymaktan aciz, forum adabıyla uzaktan veya yakından ilgisi olmayan, klavye delikanlılığından başka bir halt bilmeyen zavallı tipler...

Fareler bazen çok, ama çok yükseklere çıkabilirler.

Elbette, bu her zaman kartalların pençeleri arasında olur.

Şimdilik başka da bir şey demiyorum ve bu adamın (lafın gelişi "adam" dedim, idare edin işte) baş rol oynadığı komediyi büyük bir zevkle izliyorum.

GREENPEACE DESTEKÇİSİ

KraL11
KraL
BÖLÜM YÖNETİMİ
*
ADI-SOYADI Yaşar CELEP
KONUM Bozüyük/Bilecik
İLETİŞİM
Site

« Yanıtla #27 : 06 Ocak 2010, 22:13:15 »

Herkes demeyeyim de bazı kişilerde alışkanlık olur ya bunlarda da böyle dediğiniz gibi alışkanlık yapmış. Ctrl+v bağımlısı olmuşlar azıcık da.

Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
*
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
KONUM BİLECİK (Bozüyük)
İLETİŞİM
Site
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

« Yanıtla #28 : 06 Ocak 2010, 22:28:46 »

Valla ne bağımlısı olduklarını bilmem, beni de zerre kadar ilgilendirmez, ama arsızlıkta son nokta olma yolunda hızla ilerliyor bu vatandaş.

Yeni özel iletiler göndermiş:

http://img517.imageshack.us/img517/933/radenko7.jpg

http://img517.imageshack.us/img517/3905/radenko8.jpg

Sadece fotoğraf çekmekle olmazmış, ben sadece fotoğraf çekiyormuşum ve başka bir şey yapmıyormuşum. Smiley

İnsan, bilgisiyle alt edemeyeceği adamı yasaklarmış. Smiley Yani ben bu vatandaşı bilgimle alt edemediğim için banlamışım buradan. Grin Eh, yazdıklarımı anlayamayacak kadar sorunluysa buna çare bulması gereken ben değilim, gidip doktorlara falan başvurmalı. Ama bu rahatsızlığının da bir çaresi yok. Genelde doğuştandır çünkü.

• Hiçbir yerden kopyala yapıştır yapmadan yazdığım yazıların ve ciddi anlamda hazırladığım makalelerin sayısını ben bile hatırlamıyorum. Dergilerde yazılarım yayınlanmıştı. Mesela; akvaryum hobisi konusunda en bilinen dergilerden birinde 6 sayfalık bir neon tetra makalem yayınlanmıştı ki bana internette 6 sayfa yer kaplayan bir neon tetra makalesi bulsunlar da görelim. Üstelik, neon tetra makalem kapaktan duyurulmuştu. Dergideki bu makalemin olduğu sayfalara büyük firmaların (Sera, Seachem vs) reklamları bile konmuştu.
  • www.agaclar.net sitesinin hazırladığı e-dergide paludaryumla ilgili olarak geniş kapsamlı bir makalem yayınlanmıştı.
  • Şu anda adını hatırlayamadığım bir üniversite hocası, bana e-postayla ulaşıp, benim yazılarımdan derslerde faydalanabilmeleri için izin istediğini bildirmişti. Elbette kabul etmiştim ben de.
  • Benim kaleme aldığım makaleler pek çok forumda sabit başlık olarak da sunulmakta.
  • Benim kaleme aldığım yazılar, benden izin alınmadan pek çok sitede yayınlanıyor. Bazı siteleri bizzat kapattırdım kabalıklarından dolayı.
  • Benim kaleme aldığım yazılar, bazı akvaryumcuların sitelerinde de yayınlanıyor.
  • Beni pek çok akvaryumcu tanıyor, pek çok kişi yazılarımı takip ediyor. Hatta bir arkadaşıma, iş icabı gittiği bir ildeki büyük bir akvaryumcudan benim bir şeyler almasını rica etmiştim. Mağaza sahipleri arkadaşıma nereden geldiğini sormuşlar, daha sonra da "Onur G. HİTİT'i tanıyor musun?" diye sormuşlar. Arkadaşım da tanıdığını, hatta birkaç siparişi de benim için aldığını söylediğinde akvaryumcular koliye fazladan şeyler de koyup bana sürpriz yapmışlardı.
  • Fotoğraflarım yabancı sitelerde bile ilgi uyandırdı. Hatta adını daha önce hiç duymadığım yabancı akvaristler bile bana bir şekilde ulaştılar, halen MSN'de görüşürüz bazen.
  • Bazı yabancı balık koleksiyoncuları, beni İngiltere'ye bile davet ettiler, üstelik masraflarımı da karşılayacaklarını bildirdiler, tek şart olarak ülkemize özgü olan Aphanius villwocki balıklarından numune istediklerini bildirdiler, ben bunlara bile olumsuz yanıt verdim, ölüsünü bile göndermeyeceğimi kesin bir şekilde bildirdim. Doğadaki canlılara "mal bulmuş Mağribi" gibi saldıran malum tipler olsa bu teklifi havada kaparlardı, adım gibi eminim. "Lepistes" sözcüğünü kullanmaktan ziyade "guppy" diyen ve yabancıların olur olmaz her haltına hayran kalan bir takım malum kişilerin bir doğa gezisinde çok sayıda gambusya yakaladıklarını, aynı gün içinde bir başka kaynakta yabanileşmiş lepistes bulduklarında ise (benim lepistes bulduğum kaynak değil, orayı bunlar bilmezler, doğayı talan edenlere asla bu konuda bilgi vermem) gambusyaları oracıkta ölüme terk ettiklerini de biliyoruz biz.

Bunları, kendimi övmek için yazmıyorum. Beni bilenler biliyor.

Sadece fotoraf paylaşıyormuşum ben. Öyle diyor eleman. Smiley Sadece fotoğraf paylaşmıyorum. Ama paylaşsam da kendi fotoğraflarımı paylaşıyorum, gerekli durumlarda başkalarına ait fotoğraflar paylaştığımda ise mutlaka kaynak gösteriyorum. Bu herifler gibi sağdan soldan onlarca, yüzlerce lepistes tipi fotoğrafını araklayıp araklayıp forumlara "bilgi" diye kakalamaya da çalışmıyorum.

Haydi, sadece fotoğraf bile paylaşıyor olsam (ki paylaşımlarım sadece fotoğraftan ibaret değildir, bunu herkes iyi bilir) benim çektiğim fotoğraflar kadar çarpıcı fotoğraflar çeksin bu çamur kişiler; dişimi kırarım ben. Bunu ifade ettiğim için aslında son derece rahatsızım. Çünkü insanlar beni övdüğünde genelde sıkılırım ve kendimi asla övmem. Ama adama başka çare de kalmıyor bu karakter sorunlu kişilerin ithamları karşısında.

Ama bu adamlar ne yapıyorlar? Sağdan soldan bol bol kopyala yapıştır yapmak, hazır çeviri siteleri kullanarak ne anlattığı bile belli olmayan çeviriler hazırlamak, sağa sola sataşmak, çamur atmaya çalışmak, akvaristliği balık koleksiyonculuğu haline getirmek...

Cehalet elbette suç değildir. Cehalet içindeki insanları asla suçlayamam. Bilmemek asla suç olamaz. Ama bir insan bilmediğini bilmiyorsa, bir de bilmediğini bildiğini sanıp sağa sola saldırmayı bir halt zannediyorsa, o insana ancak acıyabilirim. Bol bol kopyala-yapıştır yapmak "bilgi paylaşmak" ise, anlamını açıklamaktan aciz bir takım teknik terimleri kullanıp kendini bir şeyler biliyor gibi göstermek "bilgili olmak" ise, orada zaten klavye delikanlılığı durumu söz konusudur.

İbretle ve büyük bir zevkle izlemeye devam ediyorum. Bir yandan da acıyorum. Yazık, günah... Ben bu adamı ve saz arkadaşlarını "adam" zannediyordum.

Bir de ben bu adamı "takıyormuşum", öyle diyor. Grin

Ben bu herifi kafaya takıyor gibi mi görünüyorum? Öyle görünüyorsam, yanlış görünüyorum demektir. Bu herifi ve saz arkadaşlarını zerre kadar kafaya takmıyorum. Kafaya takılacak tipler değil çünkü bu zavallılar. Umurumda bile değilller. Karşıma çıkamayıp da bu herifi ve benzerlerini üzerime yollayan aciz tiplerin ne mal olduğunu ortaya koyuyorum. Ve hobinin içine eden aciz tiplerin ne mal olduklarını ortaya koymaya da devam edeceğim. Hal böyle olunca bunlar da kendilerini bir halt zannediyorlar.

GREENPEACE DESTEKÇİSİ

KraL11
KraL
BÖLÜM YÖNETİMİ
*
ADI-SOYADI Yaşar CELEP
KONUM Bozüyük/Bilecik
İLETİŞİM
Site

« Yanıtla #29 : 06 Ocak 2010, 22:55:37 »

Öğretmenim zaten dediğinizi yapsanız ya da yapsak forumumuzun ayrıcalığı kalmaz, ilk ve tek ayrıcalığımız kalır. Bir de üye sayımızı çoğaltsak (sahte) boş boş mesajlar, geyikler... Şunu söyleyeyim öyle olsa bu forumda bu kadar vakit geçirmezdim. Hakiketten de geçirmezdim.

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Hayvanlar Alemi
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.384 Saniyede 44 Sorgu ile Oluşturuldu
Arşiv
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344454647484950515253545556575859606162636465666768697071727374757677787980818283848586878889909192939495969798991001011021031041051061071081091101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291301311321331341351361371381391401411421431441451461471481491501511521531541551561571581591601611621631641651661671681691701711721731741751761771781791801811821831841851861871881891901911921931941951961971981992002012022032042052062072082092102112122132142152162172182192202212222232242252262272282292302312322332342352362372382392402412422432442452462472482492502512522532542552562572582592602612622632642652662672682692702712722732742752762772782792802812822832842852862872882892902912922932942952962972982993003013023033043053063073083093103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323333343353363373383393403413423433443453463473483493503513523533543553563573583593603613623633643653663673683693703713723733743753763773783793803813823833843853863873883893903913923933943953963973983994004014024034044054064074084094104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334344354364374384394404414424434444454464474484494504514524534544554564574584594604614624634644654664674684694704714724734744754764774784794804814824834844854864874884894904914924934944954964974984995005015025035045055065075085095105115125135145155165175185195205215225235245255265275285295305315325335345355365375385395405415425435445455465475485495505515525535545555565575585595605615625635645655665675685695705715725735745755765775785795805815825835845855865875885895905915925935945955965975985996006016026036046056066076086096106116126136146156166176186196206216226236246256266276286296306316326336346356366376386396406416426436446456466476486496506516526536546556566576586596606616626636646656666676686696706716726736746756766776786796806816826836846856866876886896906916926936946956966976986997007017027037047057067077087097107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337347357367377387397407417427437447457467477487497507517527537547557567577587597607617627637647657667677687697707717727737747757767777787797807817827837847857867877887897907917927937947957967977987998008018028038048058068078088098108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308318328338348358368378388398408418428438448458468478488498508518528538548558568578588598608618628638648658668678688698708718728738748758768778788798808818828838848858868878888898908918928938948958968978988999009019029039049059069079089099109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299309319329339349359369379389399409419429439449459469479489499509519529539549559569579589599609619629639649659669679689699709719729739749759769779789799809819829839849859869879889899909919929939949959969979989991000 $i+1;