LDA16 cüce vatoz nedir ne değildir?Bu balıklardan tesadüfen edindim. Henüz çok yeni bir tür. Pek bilgi bulamadım. Yabancı sitelerden bakıp anladığım kadarıyla bir şeyler aktarmaya çalışacağım.
Benim ufak LDA16 cüce vatozların fotoğraflarını şurada paylaştım:
http://www.lepisteskulubu.org/index.php/topic,11900.msg75166.html#msg75166Bunlar da diğer vatozlar gibi Loricariidae ailesinden oluyor. Bildiğimiz normal vatozlar gibi Ancistrus cinsine giriyorlar. Anladığım kadarıyla farklı tür cüce vatozların melezlenmesiyle elde edilmişler ve LDA16 olarak adlandırılmışlar.
Diğer cüce vatozlar gibi sakin yaradılışa sahip balıklar. Her türlü yemi yiyorlar.
Vücut yapıları tipik bir cüce vatozu andırıyor. Yani yapı olarak çok da farklı değiller. Erkek-dişi ayrımı da anladığım kadarıyla aynı şekilde. Bazı erkeklerin göğüs yüzgeçleri dikenli oluyor.
Yetişkin erkeklerin ağızlarının etrafında birkaç sıra iğne gibi bıyık bulunuyor. Deriden oluşan dişilere benzeyen bu yapılar, balığın beslenmesi sırasında iş görüyor.
Renkleri bildiğimiz cüce vatozlardan oldukça farklı. Kahverengi ve grinin tonlarıyla kiremit rengine yakın lekeler bulunuyor.
Üremeleri için saklanma alanları gerekiyor. Kayaların aralarındaki boşluklarda, ağaç parçalarının altlarında yuvalanarak ürüyorlar. Yumurtaları LDA16 türünde de erkek balık bir süre koruyor.
İki aylık LDA16 vatozlar:

LDA16 cüce vatoz nedir ne değildir?
LDA16 cüce vatoz nedir ne değildir?