Merhabalar,
Uzun süredir istediğim ama bugüne kısmet olan hobime başladım. Daha yeni olduğum için bilgim gerçekten çok az bu yüzden içim rahat etmedi. Siz hocalarıma danışmak istedim.
Bu işi senelerdir yapan bir abimin yardımlarıyla başladım işe. İlk olarak dün akvaryum, motor (altında filtre mevcut), ısıtıcı, kum aldım. Hepsini dün hazırladık ve içine su koyduk. Su 1 gün dinlendi ve 1 gün boyunca içindeki cihazlar çalıştı. Bugün de balıklarımı oradaki akvaryum suyuyla karıştırarak içine koyduk. Bir de bugün içine aksesuarlarımızı koyduk. Bir de taşların altından hava püskürten bir motor koyduk. İlk yemini de akşam verdim. Fakat içinde düzenleme yaparken süsler kumlar falan su biraz kirlendi. Sabah temizdi ama düzenlerken su biraz bulandı. Yani suyun içi böyle tozlu gibi duruyor. pH ayarlaması için herhangi bir madde falan kullanmadım, sadece içine kaya tuzu eritip koyduk. Balıklarım baya hareketli dolaşıyorlar. Yalnız kafama takılan 3-4 şey var onları anlatayım. Bazı balıklar yüzeye çıkıyor geri iniyor. Ara sıra suyun üstüne kafasını azcık çıkarıyor. Bunu araştırdım ama yeni olduğundan olabilir mi? Balık olarak lepistes aldık ve onunla uyumlu yaşayanlardan koyduk. Bir de 2 balığımın da kuyruk ve kuyruğa yakın olan kısmında siyahlık var. Fotoğraf da ekledim. Bu normal mi yoksa bir hastalık mı? Saatlerdir kafam takıldı moralim bozuldu.

Balıklar hareketli olduğu için çok net çekemedim. Yinede siyahlıklar belli oluyor 2 balıktada.

Forumda daha yeniyim, kategorileri tam öğrenemedim. Eğer yanlış bir bölüme açtıysam özür dilerim...
Bunlar normal mi?
Bunlar normal mi?
Bunlar normal mi?