Değerli üyeler ve ziyaretçiler,
Öncelikle hatırlatmak isterim ki forumumuzun hiçbir şekilde sayısal takıntıları yoktur. Sayısal değerler, site trafiği vs bizleri ilgilendiren konular değildir. Çünkü bizler, akvaryum hobisiyle ticari anlamda ilgilenen kişiler değiliz.
Sitemiz, sakin bir sitedir. Kendi halinde, sessiz, bağımsız bir dost ortamıdır. Yeni üyelere kapımız her zaman açıktır. Ancak, bu konuda belirli şartlarımız vardır.
Forum kurallarımızı tekrar tekrar hatırlatmama gerek yok, ancak yine de bağlantıyı vereyim:
http://www.lepisteskulubu.org/index.php/topic,4.0.htmlŞu an size bu duyuruyu yapmamdaki amaç, yukarıda sizlere hatırlattığım kurallarımızın 27. maddesiyle ilgilidir.
NEDİR BU 27. MADDE?27- LK Forumları'na kayıt olmuş kişiler; başka herhangi bir ortamda LK'yı, LK Forumlarını, LK Forum Yönetimi'ni, LK Forumları'nda kayıtlı olan herhangi bir üyeyi rencide edici veya zan altında bırakan veya küçümseyen ifadeler kullanamazlar. Bu gibi durumlarda, bahsi geçen tatsız olay LK Forumları dışında herhangi bir ortamda gerçekleşmiş olsa bile, tatsızlığı yaratan üyenin LK Forumları ile ilişkisi kesilir. Başka ortamlar ve LK Forumları ilişkileri:
a) Başka ortamlarda LK Forumları hakkında ileri geri konuşanlar, burada asla barındırılmaz.
b) LK Forumlarında kayıtlı olan herhangi biri, başka bir forumun yönetiminde ise ve yönetiminde olduğu forumdan LK Forumları hakkında atılıp tutuluyor ise kendisinin bu duruma göz yumduğu kabul edilir ve bu durumda böyle biri de LK Forumlarında barındırılmaz.
c) LK Forumları'na iftira, tehdit ve hakaretlerde bulunan bir takım tiplerin liderlik ettiği ortamlarda boy gösterenler, LK Forumları'nda asla barındırılmazlar.
BU MADDEYİ (27. MADDE) UYGULAMAMIZDAKİ GEREKÇEMİZ, FORUMUMUZA KARŞI YILLARDIR SALDIRGAN BİR TAVIRDA OLAN BİR ŞAHSIN, GEÇMİŞTE ZAMAN ZAMAN ARKADAŞLARI ARACILIĞYLA FORUMUMUZA SALDIRMASIDIR.Forumumuzun müdavimleri iyi bilmekteler, geçmişte forumumuzda sorun yaratan ve bundan dolayı forumumuzdan süresiz olarak kovulan biri vardı. Bu kişi; ticari kaygılarından dolayı bir firmaya kulübümüz üzerinden karalama kampanyası düzenlemeye kalkışmıştı. Uyarılara aldırmadan bildiğini okumaya devam edince de süresiz olarak sitemizden uzaklaştırılmıştı. Ayrıntılı bilgiler şuradadır:
http://www.lepisteskulubu.org/index.php/topic,1789.0.htmlhttp://www.lepisteskulubu.org/index.php/topic,1798.msg7671.html#msg7671Yukarıdaki başlıklarda forumumuzda rahatsızlık yaratıp kulübümüzü kullanarak sağa sola saldıran kişi, bu saldırgan tutumundan dolayı sitemizden süresiz olarak kovulmuştu. Kovulduktan sonra da zaman zaman bizlere başka siteler üzerinden iftira ve hakaretlerde bulunmuştu.
Bunları da çoğu zaman yakın arkadaşları aracılığıyla yapmaktaydı. Bazen de bu kişinin arkadaşları forumumuza değişik adlarla kayıt olup ortalığı karıştırmaya çalışıyorlardı. Bu tür saldırılardan ve bu şahsın çeşitli ortamlarda arkadaşlarını kullanarak (yönlendirerek) bizlere iftiralar yönlendirmesinden usandığımız için, bir tedbir almak zorunda kaldık. İlk olarak, forum üyeliğini "yönetici onaylı" hale getirdik. Gerçi bunu biraz da kullanıcı bilgilerinin eksiksiz olarak girilmesini sağlamak amacıyla yapmıştık, bilgilerini girmeyenleri foruma kabul etmiyorduk.
Aldığımız asıl tedbir ise şuydu: Bu şahsın yönlendirip üzerimize zaman zaman saldığı arkadaşlarından usandığımız için, bu şahsın yakın arkadaşlarının veya o şahsın liderliğindeki sitelerde aktif olan ve o şahısla yakınlığı bulunan kişilerin forumumuza üyelik başvurularını kabul etmemeye başladık.
Yani kısaca; forumumuza kayıt olup da onay bekleyen ama üyeliği reddedilen ya da LK Forum Kuralları'nın 27. maddesi gereğince tedbiren banlanan kişiler; forumumuza karşı sürekli saldırgan bir tutum içinde olan malum kişinin daha önce pek çok kez arkadaşlarını kullanıp üzerimize salması ve benzeri tutumuna karşı bir önlem niteliğindedir.
LK FORUM KURALLARI'NIN 27. MADDESİ KAPSAMINDA FORUMUMUZDAN UZAKLAŞTIRILAN VEYA ÜYELİK BAŞVURULARI REDDEDİLEN KİŞİLERLE KİŞİSEL OLARAK HERHANGİ BİR SORUNUMUZ BULUNMAMAKTADIR.LK Forum Kuralları'nın 27. maddesi kapsamında forumumuzdan uzaklaştırılan veya üyelik başvuruları reddedilen kişilerle kişisel olarak herhangi bir sorunumuz bulunmamaktadır. Malum şahsın arkadaşları ve bu malum şahsın lider olduğu ortamlarda aktif üye olan kişilerin LK Forum Kuralları'nın 27. maddesi kapsamında forumumuzdan uzaklaştırılma veya üyelik başvurularının reddedilmesinin nedeni; malum kişinin geçmişte zaman zaman arkadaşlarını üzerimize salıp forumumuzda kaos yaratma eylemleridir.
TÜCCAR OLMADIĞIMIZ İÇİN RAKİBİMİZ YOKTUR.Yukarıda da belirttiğim gibi, LK Forum Kuralları'nın 27. maddesindeki ilkemizden dolayı; malum kişi ve etrafındaki bazı kişiler tarafından "Lepistes Kulübü bizleri rakip olarak görüyor, bizleri çekemiyor" diye lanse edilmeye çalışılmaktadır. Rakibimiz yoktur, eğer rakibimiz olsaydı "Akvaryum Siteleri Tanıtımları" diye bir bölümümüz olmazdı. Hiçbir siteyi kendimize rakip olarak görmediğimiz gibi, site trafiği konusuyla ilgili olarak sayısal değerleri baz almıyoruz.
Malum şahıs, kendisinin Lepistes Kulübü'ne karşı saldırgan tavırlarından dolayı yakın arkadaşlarını sitemize kabul etmememizin sorumlusu olarak bile bizleri göstermekte hiçbir sakınca görmemektedir.
Yani, LK'ya üyelik başvurusu 27. maddemiz kapsamında kabul edilmeyen veya 27. maddemiz kapsamında LK'dan uzaklaştırılan kişiler tamamen bu şahsın saldırganlığından dolayı LK'dan uzaklaştırılmışlardır. Saldırganlığından ve internet adabından çok uzak davranışlarından dolayı, o şahsın yakın arkadaşları ve sitesinin müdavimleri LK'da barındırılmamaktadır.
LK'ya her fırsatta saldıran malum şahıs, arkadaşlarının LK'da barındırılmama nedeni olarak bizlerin onu çekemediğini iddia ederek komik durumlara düşmektedir. Aslında bizleri çekemeyen kendisidir.
LK'yı kendine rakip olarak gören, çok büyük bir kuyruk acısı olan, çok derin ticari kaygıları olan ("hobici" geçinip kredi kartına taksitle balık satışı yapan), LK'yı çekemeyen, LK'nın sayısal değerleriyle nedense çok yakından ilgilenen, LK'da çevirdiğimiz geyik muhabbetlerine bile karışmaya kalkışan, bize ait fotoğrafların araklanıp kendi sitesinde yayınlanmasına bile zaman zaman göz yummuş olan, kendimize ait makaleleri bile sağdan soldan kopyalayıp yapıştırdığımızı iddia eden (ama kendi sitesinde emeğe saygı kavramından çok uzak bir şekilde pek çok kaynağı belirsiz bilgi barındıran) malum şahıs, bizleri çekememekte ve kendi arkadaşlarını da zor durumlarda bırakmaktadır.Biz eğer malum şahsı çekemeseydik, onun etrafında dolanan kişileri bir an önce ve bir şekilde forumumuza katmaya çalışırdık. Böyle bir amacımız yoktur. Edebiyle gelen, malum şahsın yakını olmayan herkese kapımız açıktır.
Dolayısıyla, 27. maddemiz kapsamında forumumuzdan uzaklaştırılan veya bu maddemizle ilgili olarak üyelik başvurusu kabul edilmeyen kişiler, bunun hesabını malum şahıstan sormalıdırlar.
27. maddemiz kapsamında sitemize kabul edilmeyen ve sitemizden uzaklaştırılan kişilerle kişisel olarak herhangi bir sorunumuz bulunmamaktadır.FORUMUMUZUN KURALLARINI, KAYIT OLMAK İÇİN BAŞVURAN HERKES OKUYOR VE KABUL ETTİĞİNİ BEYAN EDİYOR:
http://www.lepisteskulubu.org/index.php/topic,4.0.htmlKonuyla ilgili maddeler:
21- Forum Yönetimi, her türlü ileti ve üyelik hakkında tasarruf hakkına sahiptir ve açıklama yapma zorunluluğu yoktur.
23- LK Forumun Kuralları açık ve nettir, tartışılamaz, küçümsenemez.
25- Bu kurallar laf olsun diye konmamıştır, forumdaki düzenin korunması için koyulmuş olup ayrım yapılmadan herkes için geçerlidir.
27- LK Forumları'na kayıt olmuş kişiler; başka herhangi bir ortamda LK'yı, LK Forumlarını, LK Forum Yönetimi'ni, LK Forumları'nda kayıtlı olan herhangi bir üyeyi rencide edici veya zan altında bırakan veya küçümseyen ifadeler kullanamazlar. Bu gibi durumlarda, bahsi geçen tatsız olay LK Forumları dışında herhangi bir ortamda gerçekleşmiş olsa bile, tatsızlığı yaratan üyenin LK Forumları ile ilişkisi kesilir. Başka ortamlar ve LK Forumları ilişkileri:
a) Başka ortamlarda LK Forumları hakkında ileri geri konuşanlar, burada asla barındırılmaz.
b) LK Forumlarında kayıtlı olan herhangi biri, başka bir forumun yönetiminde ise ve yönetiminde olduğu forumdan LK Forumları hakkında atılıp tutuluyor ise kendisinin bu duruma göz yumduğu kabul edilir ve bu durumda böyle biri de LK Forumlarında barındırılmaz.
c) LK Forumları'na iftira, tehdit ve hakaretlerde bulunan bir takım tiplerin liderlik ettiği ortamlarda boy gösterenler, LK Forumları'nda asla barındırılmazlar.
30-Foruma üye olanlar ve bu forumu ziyaret edenler, bu kuralların tümünü okuyup kabul etmiş sayılırlar. LK Forum Yönetimi, yaptırımlar konusunda her türlü inisiyatife sahiptir.
Çok açık değil mi?
SORUN BİZ, MALUM KİŞİNİN ÇEKEMEMEZLİĞİDİR!Geçenlerde, bir başka sitede (Akvanusya) malum şahsa bir özel ileti göndermiştim. İleti aynen budur:
Hayırdır Barış, hangi dağda kurt öldü?
http://www.akvanusya.com/tatlisu-akvaryumum/3823-akvaryumumdaki-kurtlar-nedir.htmlOnur Bey haklı. Doğru bir saptama ile planarya demiş. Sizin yanılgınız aldığınız fotoğrafların makro çekim olmasından kaynaklı. İlker kardeşim de çok fazla yemleme yapılan akvaryumlarda görülür demiş. Haklı fakat şu ekleme ile daha doğru bir tespit olur ; çok fazla protein ağırlıklı besin kullanılan tanklarda görülürler. Çeşme suyu kullanılan ve protein ağırlıklı ve canlı yem kullanılan özellikle discus tarzı balıkların tanklarında sıkça rastlandığı da benim tespitimdir.
Genelde bana sataşırdın. Şaşırdım açıkçası. Doğrusu, hoşuma da gitti. Yani ben tamamen iyi niyetle bir şeyler de yazsam illa ki iğnelersin, bir şeyler yaparsın normalde. Birbirimizi zerre kadar sevmeyiz. Ama ne yalan söyleyeyim, bu hoşuma gitti ve teşekkür ederim.
Bu vesileyle -kesin iğneleyici cevaplar vereceksin, önyargılı olduğumu düşünmüyorum ama belki de önyargılıyımdır- sana aradaki buzları hiç olmazsa biraz eritme teklif edeyim. İkimizin çekişmelerinden arada pek çok kişi kaynıyor. İkimizin de sevip saydığı insanlar arada kalıp zarar görebiliyorlar. Açık sözlüyümdür. Yine açık sözlüyüm. Seninle hiçbir derdim olmamasına rağmen (şu Maltepe Pet muhabbeti dışında) sürekli bir gerilim içindeyiz yıllardır. Samimi olarak yazıyorum bunları. Bu önerimi kabul edersen belki her şey daha rahat olur, belki gruplaşmaların önüne bile geçeriz. Ben pası sana atıyorum; ister gole çevirirsin, ister topu dışarı atarsın, yani sen bilirsin. Ne dersin? Var mısın?
İletimde; aramızdaki geçimsizlikten dolayı başkalarının arada kaldıklarını ve eğer kendisi de isterse bu gerginliği hiç olmazsa biraz azaltabileceğimizi söylemiştim. Aslında bunu söylerken içim rahat değildi. Çünkü, şimdiye kadar tartıştığım ve büyük kavgalar yaşadığım pek çok kişi ve toplulukla aramda her zaman açık kapı bırakmama rağmen bu malum şahsın tartışmalarda küfüre kadar varan ifadeler kullanmasından dolayı onu asla muhatap almıyordum. Ancak, bu gerginlikten dolayı başkalarının arada kaldığını bildiğim için kendisine özel iletiyle bir öneride bulunmuştum. Bu özel iletimi, Akvanusya'nın lideri Murat Bey'le de paylaşmıştım, Murat Bey bu özel iletime çok sevindiğini ifade etmişti.
Ancak malum şahıs, bu iletime cevap vermedi. Yüzü olsaydı, cevap verirdi.
Ama o, kendi sitesinde hakaretlere devam etmeyi tercih etti. LK'da paylaştığım elektro gitarlı fotoğrafım için "Sonra o gitarı alırım..." diye bir ifade kullanmış. Ve -çok afedersiniz, çok özür dileyerek yazıyorum- beni "itin g**üne soktuğunu" yazmış (aynen böyle yazmış).
Ve sitesindeki adamları gazlayıp LK'ya üye yapmaya çalışıyor. Dünden beri, bu adamın pek çok arkadaşı sitemize giriş yapmaya kalkıştı, hepsini engelledim. Engellemeye de devam edeceğim.Yani kısacası, sorun bizlerde değildir. Sorun; bizleri çekemediği bal gibi ortada olup da bizim kendisini çekemediğimizi iddia eden zavallı şahıstadır.
Biz eğer bu vatandaşı çekemiyor olsaydık, onun arkadaşlarını ve onun sitesinde takılan herkesi sitemize davet eder ve kafalamaya çalışırdık. Ancak, böyle bir şey söz konusu olmadığı gibi, bu adamın etrafındaki kişileri de sitemize üye olarak kesinlikle kabul etmiyoruz. Onun arkadaşı olup da sitemize kayıt olmalarına izin vermediğimiz kişilerin zor durumda kalmamaları için kendisine özel ileti yollamıştım Akvanusya'da.
Ancak, kendisi bu şansı -tahmin ettiğim gibi- değerlendiremedi. Malum şahsın sitesinde takılıp da LK'ya kayıt olmaları engellenen kişiler; bizleri değil, malum şahsı yargılamalıdırlar.NOT: Bu duyurumuz, bütün kayıtlı üyelerimizle birlikte forumdan herhangi bir nedenle uzaklaştırılmış olan herkese aynı anda otomatik olarak gönderilmiştir.