numce
« : 23 Haziran 2007, 11:15:46 »
Akadaşlar şöyle bir sistem yapsam doğru olur mu? Beş veya altı akvaryum üst üst'e veya aralarında yükseklik bakımında biraz farklarla yan yana dizilmiş akvaryumları koyup hepsini sıralı sistemle su akımını birbirine bağladıktan sonra her akvaryumdan diğerine geçişte boruların ağızlarına sünger filtre konulacak. En sondaki akvaryumdan da pompa vasıtası ile en baştaki akvaryuma su basılacak. Fakat bir hususta şüphem var. O da bir akvaryumdaki balıkta hastalık olursa hastalık hepsine geçmesidir. Ne dersiniz? Görüşlerinizi bekliyorum. Selamlar.
Bu hayat dünyadan hızlı bir geçiştir. Önemli olan sonsuzluğa hazırlanmak. Selamlar.
Robot Moderatör
Merhaba ziyaretçi, öncelikle sitemize hoş geldiniz. Ben Lepistes Kulübü Robot Moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. Sitemize üye olmadan da yazıları okuyabilirsiniz, ancak bazı bölümlerde ziyaretçiler kısıtlandığı için bazı bölümleri göremezsiniz. Sitemize üye olursanız fotoğraf ve videolar paylaşabilirsiniz, yazılar paylaşabilirsiniz, sorular sorabilirsiniz, sorulan sorulara cevaplar verebilirsiniz. LK, ülkemizin ilk ve en köklü lepistes kulübüdür. Taklitlerimizden sakının! İyi eğlenceler...
Anahtar Kelimeler: Şöyle bir sistem yapsam doğru olur mu? lepistes, Şöyle bir sistem yapsam doğru olur mu? endler, Şöyle bir sistem yapsam doğru olur mu? Poeciliidae, Şöyle bir sistem yapsam doğru olur mu? Poecilia reticulata, Şöyle bir sistem yapsam doğru olur mu? lepistes üretimi, Şöyle bir sistem yapsam doğru olur mu? lepistes yavruları, Şöyle bir sistem yapsam doğru olur mu? gambusya, Şöyle bir sistem yapsam doğru olur mu? paludaryum, Şöyle bir sistem yapsam doğru olur mu? akvaryum,
Şöyle bir sistem yapsam doğru olur mu? plati, Şöyle bir sistem yapsam doğru olur mu? velifera
Onur G. HİTİT
Amatör teorik araştırmacı ve doğal alan gözlemcisi (Sn. Oğuz SAĞLAM'ın bana verdiği ünvandır)
YÖNETİCİ
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
Konu Sayısı: 1042
Bu iletiyi değerlendir +155/-0
İLETİŞİM
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2007, 12:41:19 »
Şüphelendiğiniz nokta benim e aklıma geldi. Bulaşıcı bir hastalık durumunda diğer akvaryumlar da etkilenecektir.
"Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız." KONFÜÇYUS GREENPEACE DESTEKÇİSİ ÜZE TENGRİ BASMASAR, ASRA YİR TELİNMESER; TÜRK BUDUNU, İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTADI?
卐
ÜSTTE MAVİ GÖK ÇÖKMEDİKÇE, ALTTA YAĞIZ YER YARILMADIKÇA; TÜRK BUDUNU, SENİN İLİNİ VE TÖRENİ KİM BOZABİLİR?
YENİ ÜYELERİMİZ, LÜTFEN TIKLAYINIZ!
numce
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2007, 13:38:09 »
Akvaryumdaki olaylar iyi takip altına alınsa. Hastalıklar vesaire yine de sorun olur mu acaba?
Bu hayat dünyadan hızlı bir geçiştir. Önemli olan sonsuzluğa hazırlanmak. Selamlar.
stablizer
« Yanıtla #3 : 26 Haziran 2007, 15:37:13 »
Ara geçiş borularında kullandığınız süngerlerin tıkanması durumunda olumsuzluklar yaşanabilir. Bu yüzden devamlı kontrol altında bulundurmak gerekir. Bir de filtrasyon sadece aralardaki süngerlerle mi olacak, ayrı bir sump kullanacak mısınız? Sadece sünger yeterli olmaz bence. Saygılar...
160lt Half Black Blue ve 3/4 Black Lepistes 50 lt Black Molly 200lt Tropheus Duboisi Serdar Kırıkkol/İstanbul
numce
« Yanıtla #4 : 26 Haziran 2007, 18:54:02 »
Bir de filtrasyon sadece aralardaki süngerlerle mi olacak, ayrı bir sump kullanacak mısınız? Sadece sünger yeterli olmaz bence.
Serdar Bey en sonda da bir sump yapmayı düşünüyorum. Konuya dikkat çekmeniz iyi oldu.
Selamlar, saygılar...
LepistesMan
« Yanıtla #5 : 29 Eylül 2007, 14:24:51 »
Bu sistemi kulanan a kvaryumcular gördüm. Aslında ç oklu sistemleri için güz el bir düşünce. Eğer yaparsanız fotoğ raflı bir tanıtım bekleriz. İyi günler...Türkçemize biraz daha özen gösterelim.
S.Ozan SARI İzmir 1977
abdkeles
ADI-SOYADI abdullah keleş
07 Nisan 2009, 13:03:16
Konu Sayısı: 0
Bu iletiyi değerlendir +0/-0
İLETİŞİM
« Yanıtla #6 : 07 Nisan 2009, 13:20:49 »
Sistem fikriniz çok güzel, şu an uygulaması var, bizzat kardeşim bu sistemi kurdu. Ama 5 akvaryumla 2 sistem çok ekonomik oluyor, rahatlıkla hiç düşünmeden kurabilirsin. Bu sistemdeki tek sorun benim gördüğüm sudaki tortular tam anlamıyla sirküle olmadığından tam filtre edilemiyor.