Onur G. HİTİT
Amatör teorik araştırmacı ve doğal alan gözlemcisi (Sn. Oğuz SAĞLAM'ın bana verdiği ünvandır)
YÖNETİCİ
Konu Sayısı: 1042
Bu iletiyi değerlendir +155/-0
|
 |
« : 24 Haziran 2009, 15:12:35 » |
|
Yazmayan üyelerimiz neden yazmıyorlar? Dikkatimi epeydir çekiyor da, 1800 küsür üyemiz olmasına rağmen aktif üyelerin sayısı çok fazla değil. Gerçi bu bana göre çok büyük ve önemli bir sorun da değil, yazmayanları yazmaları için zorlama taraftarı da değiliz, sırf ileti bolluğu olsun diye çok gereksiz muhabbetler de çevirenlerden değiliz. Ama yine de merak meraktır, merak bir içgüdüdür. Ben de merak ettim "Forumumuzda 1800 küsür üye var, yazıp çizenlerin sayısı neden az acaba?" diye. Bunu düşünürken LK'nın başında bulunan adam olarak bir özeleştirimi de yaptım. Acaba dedim, benden mi tırsıp çekiniyor insanlar? Malum ya, akvaryum hobisi ile ilgili pek çok forumda geçmişte yer aldım, bazılarında halen varım. Ve forumlardaki tartışmalarda çoğu zaman taraf oldum, her doğruyu her zaman ve her ortamda söyleyen biriyim, belki biraz patavatsızı.m. Bundan dolayı insanlar benden çekiniyor olabilir diye düşünüyorum. Bir diğer nokta da Türkçe yazım kuralları ile ilgili tartışılmaz ilkemiz... Acaba dedim, "İnsanlar 'aman, yanlış yazıp azar işitirim, canım sıkılır' diye mi yazmıyorlar?" diye sordum kendi kendime. Olabilir, yazım yanlışlıkları olabilir, dalgınlıktan ötürü ufak tefek hatalar illa ki olacaktır. Bizim derdimiz, Türkçemizi bile bile acayip şekillerde kullananlarla... Anket yapayım dedim. Ankete de "Yazmayan üyelerimiz neden yazmıyorlar?" sorusuna cevap olabilecek nitelikle maddeler ekledim. Değerli üyelerimiz, anketimize mutlaka katılın. Üyeleri ile, yöneticileri ile bir bütündür forumumuz. Kurallara uyulduğu sürece burada herkes eşittir ve hak sahibidir. Güzel bir tavır ile yapıldığı sürece eleştirilere de açığız. Güzel güzel tartışalım derim. NOT-1: Birden çok seçenek işaretleyebilirsiniz.
NOT-2: İletisi olanlar, forumda aktif olarak yazıp çizmiş olanlar da oy kullanabilirler ve konuyla ilgili yorum yapabilirler.
|
|
|
|
|
"Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız." KONFÜÇYUSGREENPEACE DESTEKÇİSİÜZE TENGRİ BASMASAR, ASRA YİR TELİNMESER; TÜRK BUDUNU, İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTADI? 卐 ÜSTTE MAVİ GÖK ÇÖKMEDİKÇE, ALTTA YAĞIZ YER YARILMADIKÇA; TÜRK BUDUNU, SENİN İLİNİ VE TÖRENİ KİM BOZABİLİR? YENİ ÜYELERİMİZ, LÜTFEN TIKLAYINIZ!
|
|
|
|
Robot Moderatör
|
Merhaba ziyaretçi, öncelikle sitemize hoş geldiniz. Ben Lepistes Kulübü Robot Moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. Sitemize üye olmadan da yazıları okuyabilirsiniz, ancak bazı bölümlerde ziyaretçiler kısıtlandığı için bazı bölümleri göremezsiniz. Sitemize üye olursanız fotoğraf ve videolar paylaşabilirsiniz, yazılar paylaşabilirsiniz, sorular sorabilirsiniz, sorulan sorulara cevaplar verebilirsiniz. LK, ülkemizin ilk ve en köklü lepistes kulübüdür. Taklitlerimizden sakının! İyi eğlenceler...
Anahtar Kelimeler: Yazmayan üyelerimiz neden yazmıyorlar? lepistes, Yazmayan üyelerimiz neden yazmıyorlar? endler, Yazmayan üyelerimiz neden yazmıyorlar? Poeciliidae, Yazmayan üyelerimiz neden yazmıyorlar? Poecilia reticulata, Yazmayan üyelerimiz neden yazmıyorlar? lepistes üretimi, Yazmayan üyelerimiz neden yazmıyorlar? lepistes yavruları, Yazmayan üyelerimiz neden yazmıyorlar? gambusya, Yazmayan üyelerimiz neden yazmıyorlar? paludaryum, Yazmayan üyelerimiz neden yazmıyorlar? akvaryum,
Yazmayan üyelerimiz neden yazmıyorlar? plati, Yazmayan üyelerimiz neden yazmıyorlar? velifera
|
|
|
|
|
|
|
ozsgr
|
 |
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2009, 22:56:56 » |
|
Doktora tezi yazmak gibi zorlu bir süreç içinde olduğumdan yazamıyorum şahsen. Fakat bu forumda aradığımı bulamadım diyebilecek birinin de olduğunu zannetmiyorum. Her türlü bilgi - türe özel de olduğundan - mevcut.
|
|
|
|
|
Özlem Sağıroğlu
|
|
|
hakanturken108
FORUM YÖNETİMİ
HaKaN TüRKeN
Samsun
11 Haziran 2008, 17:01:31
Konu Sayısı: 38
Bu iletiyi değerlendir +9/-0
Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.

|
 |
« Yanıtla #2 : 07 Temmuz 2009, 16:16:44 » |
|
Şahsen, inşallah başarılı bir süreçten sonra müspet sonu alırsında, yine yazmaya başlarsın Özlem abla. Benim hazin ve hüzünlü ayrılığım yavaşça hissettirmeden geliyor. Yakın artık ÖSS sonuçlarının açıklanması, tercihler, yerleştirmeler, kayıt ve hüzünlü ayrılık...  Lakin yine bir gün melekçi olmak dileğiyle itinayla izleyeceğim deneyimlerini... Belki o zamana kadar diskusta acemiliğini de atarsın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ozsgr
|
 |
« Yanıtla #3 : 07 Temmuz 2009, 21:18:13 » |
|
Hakancım teşekkürler. Şimdiye kadar sürekli diskuslar konusunda abarttıklarını düşündüm insanların; filtrasyon, yemleme su değişimi doğru ve düzenli olduğu sürece ne gibi zorluğu olabilir diyerek edindim bu balıkları.... Yanıldığımı anlamam 1 hafta, balıkları almakla hata yaptığımı anlamam 1 ay, çaresiz kaldığımı farketmem 3 ay kadar sürdü. Halen sıkıntı var balıklarda, yeşil su problemi ile boğuşuyorum 3. seferdir ve önerilmemesine rağmen UV aldım artık, çarem kalmadı. Dolayısı ile bu balıklarda sürekli acemisin Hakancım, acemiliği değil ama böyle sürerse balıkları başka bir arkadaşa atacağım kesin gibi...
Tercihlerini hangi alandan yapacağını bilemiyorum ama, bir üniversite öğrencisi için olmazsa olmaz şeyler bilgisayar ve internet... Dolayısı ile sen final zamanları hariç yine buralarda olursun diye düşünüyorum. Bir de belirtmek isterim, ayrılığın hüzünlü olduğunu düşünme. Kendi ayakların üzerinde durabilmen için geçirmen gereken bir deneyimdir ve gereklidir.
Sevgiler....
|
|
|
|
|
Özlem Sağıroğlu
|
|
|
gsrkn
erkan
Erkan BAŞOĞLU
MALATYA
20 Eylül 2009, 22:12:02
Konu Sayısı: 3
Bu iletiyi değerlendir +0/-0

|
 |
« Yanıtla #4 : 09 Ekim 2009, 01:12:12 » |
|
Şahsen ben yeni üye oldum. Akvaryum konusunda da çok iyi sayılmam. En azından profesyonel değilim diyelim. Sitede aradığım hemen hemen her şeyi buluyorum, bu yüzden yazmama pek gerek kalmıyor. 
|
|
|
|
|
135 lt bitkili lepistes akvaryumu  40 lt yavruluk
|
|
|
Onur G. HİTİT
Amatör teorik araştırmacı ve doğal alan gözlemcisi (Sn. Oğuz SAĞLAM'ın bana verdiği ünvandır)
YÖNETİCİ
Onur G. HİTİT
Normalde BİLECİK, tatillerde BULGARİSTAN
27 Nisan 2007, 21:18:33
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

|
 |
« Yanıtla #5 : 09 Ekim 2009, 11:31:16 » |
|
Hiçbirimiz profesyonel değiliz hocam. 
|
|
|
|
|
"Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız." KONFÜÇYUSGREENPEACE DESTEKÇİSİÜZE TENGRİ BASMASAR, ASRA YİR TELİNMESER; TÜRK BUDUNU, İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTADI? 卐 ÜSTTE MAVİ GÖK ÇÖKMEDİKÇE, ALTTA YAĞIZ YER YARILMADIKÇA; TÜRK BUDUNU, SENİN İLİNİ VE TÖRENİ KİM BOZABİLİR? YENİ ÜYELERİMİZ, LÜTFEN TIKLAYINIZ!
|
|
|
DUMAN
ÖZEL ÜYE
Ramazan DUMAN
Ankara
11 Haziran 2008, 18:26:11
Konu Sayısı: 19
Bu iletiyi değerlendir +41/-0

|
 |
« Yanıtla #6 : 14 Ekim 2009, 22:33:49 » |
|
Hiçbirimiz profesyonel değiliz hocam.  Kesinlikle katılıyorum...
|
|
|
|
|
Bunalımdayım Gardaş...
|
|
|
gsrkn
erkan
Erkan BAŞOĞLU
MALATYA
20 Eylül 2009, 22:12:02
Konu Sayısı: 3
Bu iletiyi değerlendir +0/-0

|
 |
« Yanıtla #7 : 09 Kasım 2009, 00:10:17 » |
|
O zaman usta diyelim. 
|
|
|
|
|
135 lt bitkili lepistes akvaryumu  40 lt yavruluk
|
|
|
Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
Onur G. HİTİT
Normalde BİLECİK, tatillerde BULGARİSTAN
27 Nisan 2007, 21:18:33
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

|
 |
« Yanıtla #8 : 09 Kasım 2009, 00:12:19 » |
|
Ustalık kavramı da pek kabul edilebilir değil. Yani şöyle değil, hiç kimse kendisine "usta" dememeli. Ancak, başkaları diyebilir. Ortalıkta kendi kendini "usta, duayen, üstat, profesör, doktor, profesyonel" ilan eden heriflerden bolca var. Başka ortamlarda elbette... 
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖA
ÖA
ÖZEL ÜYE
ömer atabaycan
Ankara
03 Kasım 2009, 11:46:23
Bu iletiyi değerlendir +43/-0

|
 |
« Yanıtla #9 : 09 Kasım 2009, 00:39:34 » |
|
Aklıma takılan hemen hemen her şeyi bulduğumdan dolayı, genelde ben de çok yazmam. Hiçbirimiz profesyonel değiliz hocam.  Hakikaten öyle Onur abi. Ne kadar tecrübeli olsa da her gün yeni bir şey öğreniyor insan.
|
|
|
|
|
120 lt, 6 Japon, 2 cüce vatoz, 3 çöpçü 20 lt, 6 elma salyangoz, 6 kiraz karides
|
|
|
KraL11
KraL
BÖLÜM YÖNETİMİ
Yaşar CELEP
Bozüyük/Bilecik
07 Kasım 2009, 00:09:56
Konu Sayısı: 122
Bu iletiyi değerlendir +34/-2
Biz Türkler, gerektiğinde vatanımız için ölürüz!

|
 |
« Yanıtla #10 : 09 Kasım 2009, 17:10:16 » |
|
Ben gereksiz yazı yazmıyorum. Gerektiğinde yazıyorum, gereksiz mesaj olmasın diye... Ama gerektiği yerde de yazıyorum.
|
|
|
|
|
 Arkadaşlar bu gece bilişim sitemi ve haber sitemi kuruyorum!
|
|
|
|
|
|
~LepisteS~
|
 |
« Yanıtla #12 : 11 Mayıs 2010, 14:03:51 » |
|
Türkçe yüzünden... Yani diyorsunuz ya her iletini düzeltmek zorunda kalıyoruz o zaman mahçup oluyor insan.  Aslında buna sert diyemeyiz ama yine de 1. ve 3. seçeneği işaretledim. 
|
|
|
|
|
Bir daha kumar oynamayacağıma bahse girerim . 
|
|
|
ÖA
ÖA
ÖZEL ÜYE
ömer atabaycan
Ankara
03 Kasım 2009, 11:46:23
Bu iletiyi değerlendir +43/-0

|
 |
« Yanıtla #13 : 11 Mayıs 2010, 14:10:18 » |
|
Toprak çekinmene gerek yok. Sert tavır gibi bir durumda söz konusu değil. Hata elbette olacak. Burada düzgün Türkçe kullanman sana hayatın boyunca büyük faydalar sağlar. En basitinden yarın bir sürü sınava gireceksin. Hepsinde Türkçe çıkacak karşına.
|
|
|
|
|
120 lt, 6 Japon, 2 cüce vatoz, 3 çöpçü 20 lt, 6 elma salyangoz, 6 kiraz karides
|
|
|
|
~LepisteS~
|
 |
« Yanıtla #14 : 11 Mayıs 2010, 14:20:35 » |
|
Doğrudur... Ama keşke bur adakiler gibi çıksa.  Ya da tamamı anlam sorusu olsa ne iyi olurdu...
|
|
|
|
|
Bir daha kumar oynamayacağıma bahse girerim . 
|
|
|
|