byte_r
ÖZEL ÜYE
Konu Sayısı: 11
Bu iletiyi değerlendir +31/-0
|
 |
« Yanıtla #15 : 09 Ocak 2010, 01:23:21 » |
|
İnbred yöntemi ülkemizde genelde bazı koyun ırklarında ve sığırlarda uygulanmaya çalışılmaktadır. Yetiştiriciler sabırsız olmadığı zamanlarda istenilen verim alınmaktadır. Bu yöntemi akvaryumlarımızda uygulamaya gelirsek eğer, denildiği gibi oluşacak 20. nesillerde istenilen renklerde balıkları elde etme olasılığımız yüksektir. Fakat her yeni oluşan nesilde istediğimiz özellikteki balıkları ayırıp çiftleşmeye burdan devam etmemiz gerekmektedir. Ayrıca bu çaprazlamalarla oluşacak bireylerimiz safkanlıktan öte istediğimiz özelliklerde oluşacaktır. Yani oluşan bireyler F0 değil, sadece istenilen özelliktedir. Safkan diyemeyiz. Sakat bireyler kısırlıklar elbette olabilir, bunları her gelişme safhasında ayıklamamız gerekmektedir.
|
|
|
|
|
insanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum
|
|
|
Onur G. HİTİT
Amatör teorik araştırmacı ve doğal alan gözlemcisi (Sn. Oğuz SAĞLAM'ın bana verdiği ünvandır)
YÖNETİCİ
Konu Sayısı: 1003
Bu iletiyi değerlendir +142/-0
|
 |
« Yanıtla #16 : 09 Ocak 2010, 01:27:06 » |
|
İnbred yöntemi ülkemizde genelde bazı koyun ırklarında ve sığırlarda uygulanmaya çalışılmaktadır. Yetiştiriciler sabırsız olmadığı zamanlarda istenilen verim alınmaktadır. Bu yöntemi akvaryumlarımızda uygulamaya gelirsek eğer, denildiği gibi oluşacak 20. nesillerde istenilen renklerde balıkları elde etme olasılığımız yüksektir. Fakat her yeni oluşan nesilde istediğimiz özellikteki balıkları ayırıp çiftleşmeye burdan devam etmemiz gerekmektedir. Ayrıca bu çaprazlamalarla oluşacak bireylerimiz safkanlıktan öte istediğimiz özelliklerde oluşacaktır. Yani oluşan bireyler F0 değil, sadece istenilen özelliktedir. Safkan diyemeyiz. Sakat bireyler kısırlıklar elbette olabilir, bunları her gelişme safhasında ayıklamamız gerekmektedir. Teşekkür ederim, değerlendireceğim. 
|
|
|
|
|
"Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız." KONFÜÇYUSGREENPEACE DESTEKÇİSİÜZE TENGRİ BASMASAR, ASRA YİR TELİNMESER; TÜRK BUDUNU, İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTADI? 卐 ÜSTTE MAVİ GÖK ÇÖKMEDİKÇE, ALTTA YAĞIZ YER YARILMADIKÇA; TÜRK BUDUNU, SENİN İLİNİ VE TÖRENİ KİM BOZABİLİR? YENİ ÜYELERİMİZ, LÜTFEN TIKLAYINIZ!
|
|
|
Onur G. HİTİT
Amatör teorik araştırmacı ve doğal alan gözlemcisi (Sn. Oğuz SAĞLAM'ın bana verdiği ünvandır)
YÖNETİCİ
Onur G. HİTİT
BİLECİK (Bozüyük)
27 Nisan 2007, 21:18:33
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

|
 |
« Yanıtla #17 : 18 Ocak 2010, 23:36:43 » |
|
Diğer lepisteslerden izole halde yaşayan lepisteslerimden en son görüntüleri paylaşmak istiyorum. Erkekler böyle:      Dişiler böyle:   Bunları biraz bilinçli, biraz bilinçsiz halde birkaç yıldır üretiyorum. Bunların dedelerinin dedelerinin dedelerinin (böyle devam eder gider, uzatmaya gerek yok) renk ve formları bu şekilde değildi. Özellikle son bir-bir buçuk yıl içindeki 5-6 batında renk ve form tam olarak bir standarta kavuştu diyebilirim. Yavruları da aynı, erkekleri de aynı, dişileri de aynı. Yani form ve renk anlamında karara vardı diyebilirim. Yine de görüşlerinize, önerilerinize ihtiyacım var. LK usülü varyete/ırk geliştirme projesi LK usülü varyete/ırk geliştirme projesi LK usülü varyete/ırk geliştirme projesi LK usülü varyete/ırk geliştirme projesi LK usülü varyete/ırk geliştirme projesi LK usülü varyete/ırk geliştirme projesi LK usülü varyete/ırk geliştirme projesi
|
|
|
|
|
"Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız." KONFÜÇYUSGREENPEACE DESTEKÇİSİÜZE TENGRİ BASMASAR, ASRA YİR TELİNMESER; TÜRK BUDUNU, İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTADI? 卐 ÜSTTE MAVİ GÖK ÇÖKMEDİKÇE, ALTTA YAĞIZ YER YARILMADIKÇA; TÜRK BUDUNU, SENİN İLİNİ VE TÖRENİ KİM BOZABİLİR? YENİ ÜYELERİMİZ, LÜTFEN TIKLAYINIZ!
|
|
|
Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
Onur G. HİTİT
BİLECİK (Bozüyük)
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

|
 |
« Yanıtla #18 : 10 Şubat 2010, 21:18:18 » |
|
Yavruların fotoğrafları, henüz çok küçükler (en fazla 10 günlükler):    Bu da koca danalardan biri:  Yavrular, doğduklarında da koyu renkli oluyorlar. LK usülü varyete/ırk geliştirme projesi LK usülü varyete/ırk geliştirme projesi LK usülü varyete/ırk geliştirme projesi LK usülü varyete/ırk geliştirme projesi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
Onur G. HİTİT
BİLECİK (Bozüyük)
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

|
 |
« Yanıtla #20 : 10 Şubat 2010, 22:00:40 » |
|
Lepistes yavrusu. Yakın çekim... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
Onur G. HİTİT
BİLECİK (Bozüyük)
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

|
 |
« Yanıtla #22 : 10 Şubat 2010, 22:04:06 » |
|
Benim lepisteslerim onlar, formlarının garipliği bu yüzdendir. Babalarının fotoğrafını ekledim, o normal mi ki yavruları normal olsun?  Şaka bir yana da, gerçekten garipler. Renkli (siyah) olarak doğuyorlar neredeyse.
|
|
|
|
|
|
|
|
KraL11
KraL
BÖLÜM YÖNETİMİ
Yaşar CELEP
Bozüyük/Bilecik
07 Kasım 2009, 00:09:56
Konu Sayısı: 115
Bu iletiyi değerlendir +33/-2
Biz Türkler, gerektiğinde vatanımız için ölürüz!

|
 |
« Yanıtla #23 : 10 Şubat 2010, 22:18:41 » |
|
Ben bir açıklama yapmak istiyorum. Geçende hayvanlarla ilgili bir belgesel izledim. Meraklıyımdır. Belgeselde köpekler ile ilgiliydi daha çok onları geliştirmek yani yeni bir ırk üretmek ile ilgili bilgi veriyordu ama genellikle köpeklerden bahsetti nasıl hangi köpeklerin çiftleşmesiyle olduklarını falan... Orada şöyle diyordu: "İyi duyabilmesi için *** adlı köpekle *** köpek çiftleşir. Yavruları iyi koku alan bir köpekle çiftleşir. Yavrusu iyi koşanla çiftleşir" vs diyordu bence balık olayında da balıkların özellikleri değişebilir olduğunu konuşuyoruz, böyle yapmak mantıklı değil mi? Mesela *** varyetesi ile *** varyetesini çiftleştirip yavrusunu **** ile çiftleştirme vs gibi olabilir. Değişik sonuçlar ortaya çıkabilir diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
Saygun
ÖZEL ÜYE
Saygun TÜRE
Ningbo/Çin
31 Ocak 2010, 21:37:52
Konu Sayısı: 8
Bu iletiyi değerlendir +64/-0

|
 |
« Yanıtla #24 : 22 Şubat 2010, 17:09:07 » |
|
Fotograflari yeni goruyorum. Tebrik ederim Onur Bey guzel baliklar cikmis ortaya. Insanin kendi olusturdugu varyete muthis bir heyacan veriyordur. Inbred yontemi, secici uretim konulari ile paylasilan yazilar doyurucu olmus. Paylasan arkadaslara tesekkurler.
|
|
|
|
|
Dert çekme boşuna, hep gül de yaşa; Zulüm yolunda hakkı bul da yaşa; Sonu yokluk madem bu dünyamızın Yok bil kendini, özgür ol da yaşa. OMER HAYYAM
|
|
|
Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
Onur G. HİTİT
BİLECİK (Bozüyük)
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

|
 |
« Yanıtla #25 : 22 Şubat 2010, 17:41:31 » |
|
Sağolun Saygun Bey.
|
|
|
|
|
|
|
|
sanchex
Mehmet BAY
İzmir/Bornova
26 Mart 2010, 23:54:15
Konu Sayısı: 0
Bu iletiyi değerlendir +0/-0

|
 |
« Yanıtla #26 : 01 Nisan 2010, 15:55:01 » |
|
Ben bir açıklama yapmak istiyorum. Geçende hayvanlarla ilgili bir belgesel izledim. Meraklıyımdır. Belgeselde köpekler ile ilgiliydi daha çok onları geliştirmek yani yeni bir ırk üretmek ile ilgili bilgi veriyordu ama genellikle köpeklerden bahsetti nasıl hangi köpeklerin çiftleşmesiyle olduklarını falan... Orada şöyle diyordu: "İyi duyabilmesi için *** adlı köpekle *** köpek çiftleşir. Yavruları iyi koku alan bir köpekle çiftleşir. Yavrusu iyi koşanla çiftleşir" vs diyordu bence balık olayında da balıkların özellikleri değişebilir olduğunu konuşuyoruz, böyle yapmak mantıklı değil mi? Mesela *** varyetesi ile *** varyetesini çiftleştirip yavrusunu **** ile çiftleştirme vs gibi olabilir. Değişik sonuçlar ortaya çıkabilir diye düşünüyorum.
Bu yöntemle oluşan dogo argentino istenilen tüm özellikleri üzerinde barındırıyor. Puma saldırılarından korunmak için 8 köpeğin özelliklerini dogo argentinoda buluşturmuşlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
Onur G. HİTİT
BİLECİK (Bozüyük)
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

|
 |
« Yanıtla #27 : 01 Nisan 2010, 16:38:08 » |
|
Haklısınız. Dogoların yanında pitbullar süt dökmüş kedi gibi kalır. 
|
|
|
|
|
|
|
|
sanchex
Mehmet BAY
İzmir/Bornova
26 Mart 2010, 23:54:15
Konu Sayısı: 0
Bu iletiyi değerlendir +0/-0

|
 |
« Yanıtla #28 : 01 Nisan 2010, 20:01:48 » |
|
İzmir'deki hayvan fuarında yasaklı olan hayvanlar arasında aslan, dogo argentino, pitbull, piranha vb hayvanlar vardı (piranhayı neden yazmışlar anlamadım).
Lepistesin belki de çoğu bilindik varyetesi daha önceden yoktu. Blue grassın red grassdan üretildiği söylenir. Bunlar inbred yöntemiyle sabitlendikten sonra yeni bir varyete olarak karşımıza çıkıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|