SerkanAlasya
ADI-SOYADI Serkan ALASYA
Konu Sayısı: 3
Bu iletiyi değerlendir +0/-0
İLETİŞİM
« : 20 Mayıs 2007, 10:20:11 »
Merhabalar, Genelde biz lepistesseverler akvaryumumuzda biraz bu renk, biraz su renk, biraz tuxedo, biraz soyle, biraz boyle diye cesit cesit lepistesi bir arada besleriz, ve dogal olarak uretilen yavrularda karisik renklerde vs cikar. Benim merak ettigim hic safkan/tek renk/tek kuyruk sekli, lepistes uretmeye calisanimiz var mi?
Robot Moderatör
Merhaba ziyaretçi, öncelikle sitemize hoş geldiniz. Ben Lepistes Kulübü Robot Moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. Sitemize üye olmadan da yazıları okuyabilirsiniz, ancak bazı bölümlerde ziyaretçiler kısıtlandığı için bazı bölümleri göremezsiniz. Sitemize üye olursanız fotoğraf ve videolar paylaşabilirsiniz, yazılar paylaşabilirsiniz, sorular sorabilirsiniz, sorulan sorulara cevaplar verebilirsiniz. LK, ülkemizin ilk ve en köklü lepistes kulübüdür. Taklitlerimizden sakının! İyi eğlenceler...
Anahtar Kelimeler: Safkan Lepistes Uretimi lepistes, Safkan Lepistes Uretimi endler, Safkan Lepistes Uretimi Poeciliidae, Safkan Lepistes Uretimi Poecilia reticulata, Safkan Lepistes Uretimi lepistes üretimi, Safkan Lepistes Uretimi lepistes yavruları, Safkan Lepistes Uretimi gambusya, Safkan Lepistes Uretimi paludaryum, Safkan Lepistes Uretimi akvaryum,
Safkan Lepistes Uretimi plati, Safkan Lepistes Uretimi velifera
Kinglepistes
« Yanıtla #1 : 25 Mayıs 2007, 23:41:23 »
Serkan Bey merhaba, Son iki yıldır akvaryumumda, başlangıca dönüş olarak nitelendirdiğim lepistesleri besliyorum. Başlangıçta amacım bitkilere gübre yapmalarıydı fakat bu balıklara olan aşkım yeniden baskın gelince, bitkilere boşverip lepistes akvaryumuna çevirdim. Şu an elimde Eskişehir'de bir üreticiden edindiğim 40'a yakın halfblack (gövdenin yarısından sonrası kuyruk dahil siyah) damızlık lepistesler var. Bunları alırken amacım tek tür, tek renk safkanlar yetiştirebilmekti. Zaman geçtikçe yavrularda kırmızı ve beyaz renklerin ortaya çıktığını gördüm. Balıkları aldığım üretici zannedersem uzun zamandır türü tazelememiş, doğan yavrular ithal balıklardan daha nazik. O kadar piyasada aramama rağmen, türü tazeleyebileceğim erkekler bulamadım. Araştırmalarım sonunda bu türe en yakın olan Halfblack Blue (gövdenin yarısından sonrası kuyruk dahil mavi) erkeklerden 3 adet aralarına attım. Bu yaptığım işlem aslında bir nevi siyahtan maviye geçiş. Yeni bir tür bulana kadar elimdekileri maviye döndürmeye çalışacağım. Bu arada safkan damızlık olabilecek balık ithal edebilmek için araştırmalarıma hız verdim. Amacım ne olursa olsun tek renk ve kuyruk şekline sahip balıklar besleyip üretebilmek. Saygılarımla...
Uğur ZAN 200lt javamosslu Black Tuxedo(Yerli üretim) ve Blue Tuxedo Lepistesler... Kiraz Karidesleri, Cüce vatozlar ve çöpçüler...
CaN_BaKıR
Amazon-Fishery
ADI-SOYADI Onur Can BAKIR
Konu Sayısı: 1
Bu iletiyi değerlendir +29/-0
İLETİŞİM
PiranhaTURK
« Yanıtla #2 : 31 Mayıs 2007, 03:09:14 »
Merhabalar Serkan Hocam...
Ben varım demek istiyorum açıkcası.. Taze kan olarakta hep aynı renk ve desendeki balıkları eklerim akvaryumuma... Hiç bozulsun ve farklı renklerde yavrular çıksın diye çaba sarfetmedim... Hepsi aynıdır...
Belki safkan değiller ama tek renkler
İşte benim lepisteslerim bunlar:
Safkan Lepistes Uretimi
Safkan Lepistes Uretimi
Onur Can BAKIR
stablizer
« Yanıtla #3 : 31 Mayıs 2007, 15:28:29 »
Onur Hocam, belirli bir rengi ya da deseni tutturup onu devam ettirebiliyorsanız zaten safkandır.Bugün her ne kadar lepistes konusunda standardizasyon yapılmaya çalışılsa da, dünyanın her yerinde farklı varyasyonlar ve standartlar var, devamlı şekilde yeni türler ekleniyor. Aynı çizgide soyu devam ettiriyorsanız o da sizin safkanınızdır. Uğur Abi'nin de siyah ve mavi eşleştirmesinden koyu bir mavi tür üretmek istemesi gibi... Keşke daha çok vaktimiz ve imkanımız olsa da bu lepistesleri daha bilimsel platformlarda oturup karşılıklı fikir ve imkan alışverişi yaparak Türk safkanlarını üretsek.Alman lepistes, Japon lepistes, Çin lepistesin yanına Türk lepistesi koyup dünyaya gururla sunabilsek... Saygılarımla...
160lt Half Black Blue ve 3/4 Black Lepistes 50 lt Black Molly 200lt Tropheus Duboisi Serdar Kırıkkol/İstanbul
ootkn
ADI-SOYADI
Konu Sayısı: 1
Bu iletiyi değerlendir +1/-0
İLETİŞİM
« Yanıtla #4 : 04 Haziran 2007, 13:12:05 »
Ben golden flamingo lepistes türü ile ilgileniyorum. Genç erkekleri küçükken ayırıp farklı bir tanka koyup tek kuyruk tipinde 1 erkek ile dişileri bulunduruyorum. Yavrulardan üzerinde leopar desenli olanlar da çıktı. Kuyruğu yelpaze/üçgen yerine yuvarlak olanlar da çıktı ilk nesillerde. Onları ayırdım, elden çıkardım. Şimdi kuyruk yapısı erkekler için oturdu diyebilirim. Dişilerde de kuyruğun ortasındaki elektrik mavi deseni oturtmaya uğraşıyorum, belki birkaç batın sonraki yavrularda o da olur.
Bunlar da benim lepisteslerim.
Safkan Lepistes Uretimi
Canlı doğuranlar ve albino ancistrus
numanjii
Bitkili lepistes akvaryumu
FORUM YÖNETİMİ
ADI-SOYADI Numan İŞCAN
Konu Sayısı: 55
Bu iletiyi değerlendir +110/-1
İLETİŞİM
Bir c.vatoz, 8 çöpçü, çok sayıda lepistes
« Yanıtla #5 : 16 Ocak 2008, 13:19:04 »
Ben safkan yerine, doğal hallerini yakalamak için çalışma başlattım. Elimde bulunan bir miktar yavruyu, bir arada tutarak, dışarıdan soy tazelemeden, kendi içinde ÜREMEYE BIRAKMA YOLUNA GİDİYORUM. bU YÖNTEMLE SOYLAR İYİCE KAYBOLUP, DEĞİŞİP, EN NİHAYETİNDE doğal hallerine döneceklerine inanıyorum. Eğer tankımda toplu ölüm olmazsa 2 sene sonra doğal vahşi lepisteslerim olacak inşallah
Klavyem Sürçerse Affola...
patukcan
ADI-SOYADI
Konu Sayısı: 0
İLETİŞİM
« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2008, 17:50:40 »
Sayın "kinglepistes": Safkan çalışmalarınızda randıman almanız ve başlangıcınızdan itibaren ne kadar vakit geçmiştir? Ayrıca safkan lepistelerin fiyatlarında artış olur mu? Saygılarımla,
reXex
ADI-SOYADI
07 Haziran 2007, 16:26:01
Konu Sayısı: 4
İLETİŞİM
« Yanıtla #7 : 28 Ocak 2008, 21:10:56 »
Ben de lepisteslerimi doğadaki hallerine döndürmeye çalışıyorum. Ama en zorlandığım konu istediğim cins yerli lepistes bulmak ve istemediğim lepistesleri elden çıkarmak. Aslında bu iyi de oldu benim için en azından balıklar doğal hallerine dönmeye başladılar. Erkekler oldukça küçüldü artık. Dişilerin de renkleri kaybolmaya başladı, baskın renk yerine artık fosforlu renklere sahip dişiler üretiyorum, yani balıkların kuyrukları normalde beyazken ışık altında mavi ile tatlı bir yeşil-turkuaz tonu arasında değişiyor. Ayrıca nasıl oldu bilmiyorum ama bir yavrum o kadar kırmızı lepistes arasından yeşil çıktı. Aslında ihtiyacım olan bir dayanışma. Bu forumdan beklediğim de bu. Mesela ben maddiyatçı bir insan değilim, asla kendi ürettiğim (ve daha kötüsü doğadan topladığım) canlı-cansız hiçbir nesneyi satmam ama takasa gidebilirim ki en doğrusu da bu bence. Örneğin ben bir dereden tilkikuyruğu topladıysam bunu asla satmam onun yerine ya hediye ederim ya da balık gibi şeylerle değiştiririm. İhtiyacım olan da bu sanırım. Örneğin buradan belirteyim; aranızda Sakarya içinde takas karşılığı yerli üretim lepistes vermek isteyen olursa ben buradayım. Karşılığında belki pek bir şey veremem ama ihtiyacı olan varsa dekoratif kaya getirebilirim. (Antalya'ya gideceğim de orada da falez bol bol bol getirip kendi ihtiyacım kadarını alıp geri kalanını dağıtmak istiyorum)
emoricat
ADI-SOYADI
08 Şubat 2008, 21:59:43
Konu Sayısı: 2
İLETİŞİM
« Yanıtla #8 : 13 Şubat 2008, 22:46:22 »
Kinglepistes nickli kardeşim;
Yazdıklarını okudum. Sadece sana 1 tavsiyem var: İthal lepistes alma.
Mümkün olduğunca yerli lepistes bulmaya çalış. Hatta imkanın varsa vahşi 2-3 lepistes bul ve elindekilerle beraber yeni bir nesil türet. Emin ol ki daha sağlıklı olacaklardır. Gurami bulursan sadece 1 nesille çiftleştirip ardından safkan lepisteslerle çiftleştirmeni öneririm. Böylece çok sağlıklı lepistesler yaratabilirsin. Birkaç nesil sonra bu güçlülük zayıflayabilir. 2 senede bir aynısını tekrarlarsan sanırım lepistes üstünde ayrı bir havan olabilir.
Arda
« Yanıtla #9 : 15 Şubat 2008, 00:34:28 »
Çok güzel yerli bir lepistes bulmuştum,gövdesinde iki simetrik nokta vardı ve yabani bir dişi ile evcil bir erkek kırması idi galiba. Fakat bugün öldü. Yarın yenisini alacağım.Böyle türler bulmak çok zor ama...
Onur G. HİTİT
Amatör teorik araştırmacı ve doğal alan gözlemcisi (Sn. Oğuz SAĞLAM'ın bana verdiği ünvandır)
YÖNETİCİ
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
Konu Sayısı: 1057
Bu iletiyi değerlendir +155/-0
İLETİŞİM
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
« Yanıtla #10 : 15 Şubat 2008, 00:53:27 »
...asla kendi ürettiğim (ve daha kötüsü doğadan topladığım) canlı-cansız hiçbir nesneyi satmam ama takasa gidebilirim ki en doğrusu da bu bence. Örneğin ben bir dereden tilkikuyruğu topladıysam bunu asla satmam onun yerine ya hediye ederim ya da balık gibi şeylerle değiştiririm...
Doğadan toplanan bir canlı veya malzemeyi satmakla, ihtiyaç olan bir başka şey ile takas yapmak arasında hiçbir fark yok.
"Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız." KONFÜÇYUS GREENPEACE DESTEKÇİSİ ÜZE TENGRİ BASMASAR, ASRA YİR TELİNMESER; TÜRK BUDUNU, İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTADI?
卐
ÜSTTE MAVİ GÖK ÇÖKMEDİKÇE, ALTTA YAĞIZ YER YARILMADIKÇA; TÜRK BUDUNU, SENİN İLİNİ VE TÖRENİ KİM BOZABİLİR?
YENİ ÜYELERİMİZ, LÜTFEN TIKLAYINIZ!
Balim
« Yanıtla #11 : 14 Haziran 2008, 10:15:27 »
Ben aynı anneden doğan 5 yavruyu(4 d, 1 e) büyüttüm.Şimdi bunlar da çiftleştiler, bir sürü yavru geldi ve şu anda 1 aylık oldular ve dişilerin hepsinin kuyruğu anneleri gibi siyah oldu.Erkeklerinki ise hala renk almadı.Görüşlerinizi bekliyorum.
6(d)-4(e) lepistes 4(d)-1(e) kılıçkuyruk 3 çöpçü 233 tane yavru lepistes. -------------------------- Onur abi tamam resimleri siliyorsun.Bari akvaryum boyutlarını silmeseydin ya.
DUMAN
ÖZEL ÜYE
ADI-SOYADI Ramazan DUMAN
Konu Sayısı: 19
Bu iletiyi değerlendir +41/-0
İLETİŞİM
« Yanıtla #12 : 14 Haziran 2008, 12:16:39 »
Şahsen ben 3 farklı lepistes türünü 3 ayrı akvaryumda besliyorum. Bundan 2-3 yıl önce farklı farklı yavrular çıkıyordu ama şu an çok şükür yavrular safkan. Şimdi yeni bir bitkili akvaryum kurup her akvaryumdan ikişer çift lepistesi yeni akvaryumuma koyacağım. Bakalım neler olacak? Ayrıca ben bu işin ticaretini de yaptığım için piyasada olmayan türleri çoğaltmak istiyorum.
Bunalımdayım Gardaş...
astralboy
« Yanıtla #13 : 16 Haziran 2008, 21:06:42 »
Elimde üzerinde herhangi bir renk bulunmayan, çok da küçük olmayan dişi lepistesler var, kesinlikle ne bir nokta ne de bir renk tonu yok. Acaba bu dişileri tek bir erkek ile çiftleştirsem bahsettiğiniz gibi safkan bir tür elde etme şansım var mı? Ayrıca bu renksiz dişiler özel bir tür mü, yoksa genelde görülen bir şey mi bu?