MR_EREN
« : 25 Haziran 2008, 18:36:49 »
Türünün çok güzel örneği olan, hilal kuyruklu tül kuyruklu sunset kılıçkuyruğumu tek başına ayrı bir tanka alarak, biraz önce suyuna 1 ml testeron hormonu iğnesi kattım. Pek etik olmasa da bunu yapmak zorundaydım.Çünkü hilal kuyruklu dişimi döllemesini çok istiyorum. Eğer ölmezse, bir hafta sonra dişilerin yanına alacağım. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.
Ya batacağım, Ya da çıkacağım... Allah yardımcım olsun.
Robot Moderatör
Merhaba ziyaretçi, öncelikle sitemize hoş geldiniz. Ben Lepistes Kulübü Robot Moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. Sitemize üye olmadan da yazıları okuyabilirsiniz, ancak bazı bölümlerde ziyaretçiler kısıtlandığı için bazı bölümleri göremezsiniz. Sitemize üye olursanız fotoğraf ve videolar paylaşabilirsiniz, yazılar paylaşabilirsiniz, sorular sorabilirsiniz, sorulan sorulara cevaplar verebilirsiniz. LK, ülkemizin ilk ve en köklü lepistes kulübüdür. Taklitlerimizden sakının! İyi eğlenceler...
Anahtar Kelimeler: Ve Kılıçkuyruğuma Hormon İlacı (Testesteron) Verdim lepistes, Ve Kılıçkuyruğuma Hormon İlacı (Testesteron) Verdim endler, Ve Kılıçkuyruğuma Hormon İlacı (Testesteron) Verdim Poeciliidae, Ve Kılıçkuyruğuma Hormon İlacı (Testesteron) Verdim Poecilia reticulata, Ve Kılıçkuyruğuma Hormon İlacı (Testesteron) Verdim lepistes üretimi, Ve Kılıçkuyruğuma Hormon İlacı (Testesteron) Verdim lepistes yavruları, Ve Kılıçkuyruğuma Hormon İlacı (Testesteron) Verdim gambusya, Ve Kılıçkuyruğuma Hormon İlacı (Testesteron) Verdim paludaryum, Ve Kılıçkuyruğuma Hormon İlacı (Testesteron) Verdim akvaryum,
Ve Kılıçkuyruğuma Hormon İlacı (Testesteron) Verdim plati, Ve Kılıçkuyruğuma Hormon İlacı (Testesteron) Verdim velifera
tolgacetin72
« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2008, 18:41:10 »
Eren kardeş, kimsayallara girme balığın dengesini bozarsın! Bir bakmışsın ki erkek kılıçkuyruğun olmuş dişi kılıçkuyruk, belli olmaz bu işler. Aman ha dikkat.
Derinin rengi insanları farklı kılmaz. İyi iyidir, kötü kötüdür. Büyük ruh hepimizi kardeş olarak yaratmıştır.
MR_EREN
« Yanıtla #2 : 25 Haziran 2008, 18:45:27 »
Senin balıkların,yaptığın onca canlı yeme rağmen,ıvıra zıvıra rağmen cinsiyet değiştirmediyse,merak etme benimkiler cinsiyet değiştirmez.
MR_EREN
« Yanıtla #3 : 26 Haziran 2008, 00:20:34 »
Kaptanın seyir defteri 1. gün sonu gözlemlerim : Hormonu suya boşalttıktan sonra,ilk saatler kılıçkuyruk adapte olmakta zorlandı.Sanırım dozajı ağır geldi. Ancak ilerleyen saatlerde balıkta,gerek renk gerekse yüzgeçlerde canlanma meydana geldi. Daha önceden çok zaman açmadığı üst yüzgeci ve kuyruklarını,deyim yerindeyse bir tavus kuşu misali açıyor artık. Ciddi bir sağlık sorunu gözükmüyor. Şu an tek sorun,üst yüzeyi kaplayan yağlı hormon iğnesinin balığın yüzeye çıkışını engellemesi. Gözlemlediğim kadarıyla ilacın tadı balığa,Bemiks'e,Evigen'e,badem yağına oranla acı geliyor. Bunun nedeni de,ilacın içeriğindeki zeytin yağı olsa gerek.
Ahmet EKMEKCİ
« Yanıtla #4 : 27 Haziran 2008, 14:40:05 »
Eren Kaptan şu anda kılıçkuyruklar ne alemde? Ona göre ben de uygulayabilirim.
Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allahü teâlâ, size Ramazan orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki, bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin [Kadir gecesinin] hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum ...kalmış sayılır. Rabbimizin bize verdiği bunca nimeti değerlendirmemiz ümidi ile hayırlı Ramazanlar..
MR_EREN
« Yanıtla #5 : 28 Haziran 2008, 11:05:10 »
İyi...İşe yarıyor... İlacın adı, Sustonon iğne... Ancak boş bir akvaryumda,sadece erkekler üzerinde uygulanması lazım.Çünkü testesteron dişilerin üremesini engeller.(Tavsiyem 50 lt ve üstünde olsun akvaryum) Ampulü akvaryuma boşalttıktan sonra,çok güçlü ise ışık tertibatınızı kapatmanız lazım (Odanın aydınlatması yeterlidir).Balıkların oral yolla da alması için,yemleme yapmanız lazım. 3-4 sonra,en az bir buçuk saat olmak şartıyla iç filtrenizi çalıştırmanız lazım. Daha sonra,bir süzgeçle falan suyun üstündeki yağ tabakasını toplamanız gerekiyor.
Ahmet EKMEKCİ
« Yanıtla #6 : 01 Temmuz 2008, 13:12:59 »
Eren Bey, tuksedo hoş bir balık. Hilal kuyruklu değil mi?
Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allahü teâlâ, size Ramazan orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki, bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin [Kadir gecesinin] hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum ...kalmış sayılır. Rabbimizin bize verdiği bunca nimeti değerlendirmemiz ümidi ile hayırlı Ramazanlar..
MR_EREN
« Yanıtla #7 : 04 Temmuz 2008, 15:46:31 »
Bir hafta kadar iş aramak için İzmir'de kaldım. Gitmeden önce,hilal kuyruklu kılıcı hormon ilacı attığım akvaryumdan çıkarıp,onun yerine yeni aldığım ve hiç iş yapmayan kılıç ve platiyi koydum. Sabah 06.00 sularında eve döndüğümde ilk işim balıklarımı kontrol etmek oldu. Sıcağa rağmen gayet sağlıklıydılar ve hormonlu suyun içinde olmalarına rağmen o iki kerata ölmemişti(Ana tanktaki kılıçlarımdan 3 tanesi meftâ olmuş.Bir ikisi de gidici gibi). Hemen onları alıp,ana tanka kattım ve sonuç : Sümsük platim ve kılıcım 10 kaplan gücünde olmuştu adeta. Özellikle erkek kılıcım 5 dakika içinde hemen dişileri kovalamaya başladı. Biraz önce farkettim,öylesine azmış ki, dişiler için öbür erkekle de kavga etmiş sanırım.Erkeğin gözünde sabah görmediğim bir beyazlık var şu an (Sanırım bir gözü kör oldu). Özetle, canlı doğuranların üremesi konusunda yeni bir teknik yöntem daha keşfettim. 8)
tolgacetin72
« Yanıtla #8 : 08 Temmuz 2008, 21:48:48 »
Güzel, ama balıkkör olduysa o zaman kör tekniği diyelim buna. Hani kung-fuda var ya...
Kusura bakma dayanamadım Eren.Şimdi sen kızarsın buna.
Derinin rengi insanları farklı kılmaz. İyi iyidir, kötü kötüdür. Büyük ruh hepimizi kardeş olarak yaratmıştır.
eldanar
ADI-SOYADI
05 Ağustos 2008, 20:06:51
Konu Sayısı: 12
Bu iletiyi değerlendir +0/-0
İLETİŞİM
« Yanıtla #9 : 06 Ekim 2008, 17:18:03 »
Her ne kadar işe yarasa da açıkçası kimyasal maddeler yerine her şeyi doğal akışına bırakmak kesinlikle daha iyi olmalıdır.
Onur G. HİTİT
Amatör teorik araştırmacı ve doğal alan gözlemcisi (Sn. Oğuz SAĞLAM'ın bana verdiği ünvandır)
YÖNETİCİ
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
Konu Sayısı: 1057
Bu iletiyi değerlendir +155/-0
İLETİŞİM
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
« Yanıtla #10 : 12 Kasım 2009, 19:22:20 »
Kendini bilim adamı zanneden, hobicilikte asla yeri olmayan davranışların en başında gelen "ev hayvanlarını denek olarak kullanma" davranışlarından vazgeçmeyen bu vatandaş forumumuzdan çoktan atılmıştı.
Hobiye yeni başlayanlara falan kötü örnek olmasın diye başlığı kilitliyorum. İbret olması açısından, başlığı silmeyeceğim.
EV HAYVANLARI ASLA KOBAY OLARAK KULLANILAMAZ! ÜSTELİK, HAYVANLAR ÜZERİNDE DENEYLER YAPMAK SADECE BİLİM ADAMLARININ İŞİDİR, KENDİNİ BİLİM ADAMI ZANNEDENLERİN DEĞİL!
"Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız." KONFÜÇYUS GREENPEACE DESTEKÇİSİ ÜZE TENGRİ BASMASAR, ASRA YİR TELİNMESER; TÜRK BUDUNU, İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTADI?
卐
ÜSTTE MAVİ GÖK ÇÖKMEDİKÇE, ALTTA YAĞIZ YER YARILMADIKÇA; TÜRK BUDUNU, SENİN İLİNİ VE TÖRENİ KİM BOZABİLİR?
YENİ ÜYELERİMİZ, LÜTFEN TIKLAYINIZ!