Kerim C. Duymus
« Yanıtla #15 : 02 Kasım 2009, 21:24:55 »
Avucunuzdaki Kelebek Ahmet Şerif İzgören Herkesin okumasını tavsiye ederim.
Resim www.elmayayinevi.com 'dan alınmıştır. Kitap önerileri
Robot Moderatör
Merhaba ziyaretçi, öncelikle sitemize hoş geldiniz. Ben Lepistes Kulübü Robot Moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. Sitemize üye olmadan da yazıları okuyabilirsiniz, ancak bazı bölümlerde ziyaretçiler kısıtlandığı için bazı bölümleri göremezsiniz. Sitemize üye olursanız fotoğraf ve videolar paylaşabilirsiniz, yazılar paylaşabilirsiniz, sorular sorabilirsiniz, sorulan sorulara cevaplar verebilirsiniz. LK, ülkemizin ilk ve en köklü lepistes kulübüdür. Taklitlerimizden sakının! İyi eğlenceler...
Anahtar Kelimeler: Kitap önerileri lepistes, Kitap önerileri endler, Kitap önerileri Poeciliidae, Kitap önerileri Poecilia reticulata, Kitap önerileri lepistes üretimi, Kitap önerileri lepistes yavruları, Kitap önerileri gambusya, Kitap önerileri paludaryum, Kitap önerileri akvaryum,
Kitap önerileri plati, Kitap önerileri velifera
Onur G. HİTİT
Amatör teorik araştırmacı ve doğal alan gözlemcisi (Sn. Oğuz SAĞLAM'ın bana verdiği ünvandır)
YÖNETİCİ
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
Konu Sayısı: 1057
Bu iletiyi değerlendir +155/-0
İLETİŞİM
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
« Yanıtla #16 : 06 Kasım 2009, 13:44:31 »
Değerli Arkadaşlar;
Ben henüz yeni üyeyim. Ancak LK Forumları inanılmaz profesyonelce düzenlenmiş ve kontrol altında. Bu ciddiyet için herkese teşekkür ederim. Kısa sürede bende bağımlılık yapmış vaziyette. En son kitap öneri-bilgilerndirme köşesi yapmayı teklif edecektim, o da varmış... O yüzden hemen en son okumaya başladığım kitabı yazmakla başlayacağım.
TÜRKLERİN TARİHİ Yazar: Jean - Paul Roux
Yayınevi: Kabalcı Yayınevi
Çevirmen: Aykut Kazancıgil - Lale Arslan Özcan
Sayfa sayısı: 563
İÇİNDEKİLER 1. Bölüm: Türk Olgusu
2. Bölüm: Kuzeyin Barbarları ve Hunlar
3. Bölüm: Türklerin Ortaya Çıkışları
4. Bölüm: İlkçağ ve Otaçağ Başında Türklerin Uygarlığı
5. Bölüm: Uygurlar
6. Bölüm: İslamiyetin Kabulü
7. Bölüm: Selçuklu Dünyası
8. Bölüm: Müslüman Dünyada Türkler
9. Bölüm: Moğol Egemenliğinde Türkler
10. Bölüm: Timur Depremi
11. Bölüm: Düşüşler ve Yükselişler
12. Bölüm: Büyük imparatorlukların Çöküşü
13. Bölüm: 17.yydaki Yükseliş veÇöküş
14. Bölüm: Çöküş
15. Bölüm: Diriliş
SONUÇ: Kozlar - Sorunlar - Türkçülük - İslamiyetin Uyanışı - Soyağaçları ve Haritalar.
Okuduktan sonra tekrar buraya yorumları ekleyeceğim. İçindekileri üşenmeden yazdım çünkü; konuları bilinçaltı misyonerliği oluşturmayacak kadar ayrıntılı gibi...
Ben bu kitabı okudum. Kütüphanemde mevcuttur. Güzel bilgiler de var, yanıltıcı bilgiler de var.
Kitap önerileri
"Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız." KONFÜÇYUS GREENPEACE DESTEKÇİSİ ÜZE TENGRİ BASMASAR, ASRA YİR TELİNMESER; TÜRK BUDUNU, İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTADI?
卐
ÜSTTE MAVİ GÖK ÇÖKMEDİKÇE, ALTTA YAĞIZ YER YARILMADIKÇA; TÜRK BUDUNU, SENİN İLİNİ VE TÖRENİ KİM BOZABİLİR?
YENİ ÜYELERİMİZ, LÜTFEN TIKLAYINIZ!
ÖA
ÖA
ÖZEL ÜYE
ADI-SOYADI ömer atabaycan
Konu Sayısı: 19
Bu iletiyi değerlendir +43/-0
İLETİŞİM
« Yanıtla #17 : 07 Kasım 2009, 22:53:51 »
Biraz önce vefat eden gazimizin haberini okuyunca aklıma geldi. Gönüllü olarak savaşmış ve esir düşmüş, daha sonra özgürlüğüne kavuşmuş bir gazimizin anıları. Çok güzel bir kitaptır tavsiye ederim.
Kore Savaşı Unutulan Savaş ve Gazi Faruk Pekerol'un Anıları
Bülent Ruscuklu
Alfa Yayınları
120 lt, 6 Japon, 2 cüce vatoz, 3 çöpçü 20 lt, 6 elma salyangoz, 6 kiraz karides
Onur G. HİTİT
Amatör teorik araştırmacı ve doğal alan gözlemcisi (Sn. Oğuz SAĞLAM'ın bana verdiği ünvandır)
YÖNETİCİ
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
İLETİŞİM
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
« Yanıtla #18 : 07 Kasım 2009, 23:06:16 »
Bu kitap:
Görsel öğe, www.kitapambari.com sitesinden alınmıştır. Kitap önerileri
"Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız." KONFÜÇYUS GREENPEACE DESTEKÇİSİ ÜZE TENGRİ BASMASAR, ASRA YİR TELİNMESER; TÜRK BUDUNU, İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTADI?
卐
ÜSTTE MAVİ GÖK ÇÖKMEDİKÇE, ALTTA YAĞIZ YER YARILMADIKÇA; TÜRK BUDUNU, SENİN İLİNİ VE TÖRENİ KİM BOZABİLİR?
ÖA
ÖA
ÖZEL ÜYE
ADI-SOYADI ömer atabaycan
Konu Sayısı: 19
Bu iletiyi değerlendir +43/-0
İLETİŞİM
« Yanıtla #19 : 07 Kasım 2009, 23:10:12 »
Evet bu kitap Onur abi, teşekkürler. Çok da heyecanlıdır, bir günde, sabahtan akşama kadar bitirmiştim.
120 lt, 6 Japon, 2 cüce vatoz, 3 çöpçü 20 lt, 6 elma salyangoz, 6 kiraz karides
Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
İLETİŞİM
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
« Yanıtla #20 : 07 Kasım 2009, 23:21:05 »
Aklımın bir köşesinde bulunsun o halde. Bulduğumda alıp okurum.
卐
numanjii
Bitkili lepistes akvaryumu
FORUM YÖNETİMİ
ADI-SOYADI Numan İŞCAN
Konu Sayısı: 55
Bu iletiyi değerlendir +110/-1
İLETİŞİM
Bir c.vatoz, 8 çöpçü, çok sayıda lepistes
« Yanıtla #21 : 09 Aralık 2009, 19:14:21 »
Jean-Chiristophe GRANGE...
Bu yazarın ülkemizde yayınlanan tüm kitaplarını okudum sanırım.
Kızıl Nehirler (filmi çekildi)
Taş Meclis (filmi çekildi)
Leyleklerin Uçuşu
Kurtlar İmparatorluğu (filmi çekildi)
Siyah Kan
Şeytan Yemini
Koloni (son kitap)
Bu yazarın kitaplarının tamamını tavsiye ederim. Polisiye-gerilim seviyorsanız tabi...
Polisiye-gerilim türlerinde hoşlanıp da yerli yazar isterseniz size kesinlikle Ahmet ÜMİT derim. Patasana, Kavim... Bunlar benim okuyup da çok beğendiğim kitaplar.
Çok çeşitli kitaplar okusam da özellikle Stephen KING'i tek geçerim. Bu yazarın da okumadığım birkaç romanı kaldı.
Her eserini tavsiye ederim. Kitap için bütçe atırıyorsanız eğer, Karakule serisini (7 kitap) okumanızı tavsiye ederim.
Başka yazar ve kitapları da aklıma gelince paylaşırım.
Bu arada Turgut ÖZAKMAN'ın "Diriliş"ini okumadım. Ama "Ah şu çılgın Türkler" kitabı kesinlikle elinizden bırakmadan okuyabileceğiniz bir kitap.
Şu an, Adam FAWLER'in "Olasılıksız" kitabını okuyorum. Haylli ilginç ve sürükleyici. Biraz şizofreni üzerine yoğunlaşılmış bir macera. Ama Onur abi okumadıysan eğer, özellikle sana tavsiye ederim.
Klavyem Sürçerse Affola...
numanjii
Bitkili lepistes akvaryumu
FORUM YÖNETİMİ
ADI-SOYADI Numan İŞCAN
Konu Sayısı: 55
Bu iletiyi değerlendir +110/-1
İLETİŞİM
Bir c.vatoz, 8 çöpçü, çok sayıda lepistes
« Yanıtla #22 : 09 Aralık 2009, 19:20:26 »
Şu an işsiz olmam sebebiyle kitaba para harcayamıyorum. Ama ne yapıp edip bir 30 TL ayarlamam lazım. Zira 10 Aralık'ta "Da Vinci'nin Şifresi, Melekler ve şeytanlar, Dişital Kale" ve "İhanet Noktası" kitaplarının yazarı Dan BROWN'un beklenen son kitabı "Kayıp Sembol" raflarda yerini alıyor. Bir-iki yıldır merakla beklediğim bir kitap. Bunun haricinde bahsettiğiniz kitaplar arasından okumadıklarımı geniş internet okyanusundan PDF ve DOC formatında, e-kitap olarak arayacağım. Her ne kadar bilgisayar ekranından okumak biraz yorucu olsa da, bir çok kitaba ulaşmak mümkün. Bu arada bu bahsettiğim korsan kitap ile biraz ilişikli olacak ama, ne yapalım, hayat şartları işte...
Klavyem Sürçerse Affola...
Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
İLETİŞİM
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
« Yanıtla #23 : 09 Aralık 2009, 19:31:00 »
Ne güzel, çok güzel bir alışkanlık...
Stephen KING'i ben de çok severim. Özellikle bir klasik olan Hayvan Mezarlığı... Filmi de çekildi ama inanın bana, kitabı çok daha korkunç. Eşim Stephen KING okumamı yasakladı. Ne zaman okusam başım belaya giriyor çünkü.
Dan BROWN kitapları var kütüphanemde sanırım. Ama ben onu hiç okumadım. Onu daha çok eşim sever. Ben genelde politik kurgu, tarih, ırklar, savaşlar, Türk tarihi gibi konuları severim.
卐
onur_ilhan
ADI-SOYADI
Konu Sayısı: 0
Bu iletiyi değerlendir +0/-0
İLETİŞİM
« Yanıtla #25 : 12 Aralık 2009, 12:32:02 »
Benim en sevdiğim ve tavsiye edebileceğim kitaplar ise şöyle; -Melekler ve Şeytanlar (Dan Brown) -Çağrı (Stephen King) -Savaş ve Barış (Tolstoy) -Kara Büyü (Dean R. Kontz) -Gün Olur Asra Bedel (Cengiz Aytmatov) Arkadaşlar ayrıca Karamazov Kardeşleri okuyan birisi nasıl bir kitap olduğu hakkında görüşlerini yazabilir mi? Okumak istiyorum ama akıcı ve etkileyici mi olduğu hakkında bilgim yok, cevap verirseniz sevinirim.
Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
İLETİŞİM
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
« Yanıtla #26 : 12 Aralık 2009, 12:49:40 »
Cengiz Aytmatov'dan bahsetmişken, "Toprak Ana" adlı kitabını şiddetle öneririm.
Bu arada kullanıcı bilgilerinize ad, soyad ve yaş bilgilerinizi bir an önce girin.
卐
Saygun
ÖZEL ÜYE
ADI-SOYADI Saygun TÜRE
Konu Sayısı: 8
Bu iletiyi değerlendir +64/-0
İLETİŞİM
« Yanıtla #28 : 24 Nisan 2010, 15:01:25 »
Burada guzel bir baslik varmis.
Biraz canlandirsak mi?
Su anda okudugum kitap;
Ulusal Güvenlik Teşkilatı dünyanın kaderini değiştirecek ve dijital ortamdaki tüm şifreli metinleri bilecek özel bir bilgisayar üretir. Ne var ki, günün birinde bu özel bilgisayar karşılaştığı esrarengiz bir şifreyi çözemez. Ve kriptoloji uzmanı, zeki ve güzel Susan Fletcher göreve çağrılır. Genç kadın korkunç bir gerçekle yüzleşir. Silahlarla ya da bombalarla değil, Amerika Birleşik Devletleri'nin en güçlü haber alma örgütü olan Ulusal Güvenlik Teşkilatı çözülemez bir şifreyle rehin alınmıştır.
Sırlar ve yalanlar fırtınasına yakalanan Fletcher inandığı teşkilatı kurtarma savaşı verir. Dörtbir yandan ihanete uğrayan güzel kadın yalnızca ülkesini değil, kendi canını ve sevdiği erkeği de kurtarmaya çalışır (TANITIM YAZISINDAN).
Gorsel ve tanitim yazisi
www.kitapzevki.com sitesinden alinmistir.
Kitabin su anda ortalarindayim. Ilk defa Dan Brown'un bir kitabini okuyorum ve acikcasi kitap bana pek birsey katmiyor. Macera filmi tadinda yazilmis ama buyuk beklentilerle okumayin derim.
Kitap önerileri
Dert çekme boşuna, hep gül de yaşa; Zulüm yolunda hakkı bul da yaşa; Sonu yokluk madem bu dünyamızın Yok bil kendini, özgür ol da yaşa. OMER HAYYAM
Onur G. HİTİT
YÖNETİCİ
ADI-SOYADI Onur G. HİTİT
İLETİŞİM
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
« Yanıtla #29 : 24 Nisan 2010, 18:50:43 »
Ta Çin'den aklımı okudun Saygun.
Bugün bir kitap aldım. Kitap budur: Amerika'daki İmam.
Okumaya başladım, çok ilginç şeyler anlatıyor. Meraklılarına duyurulur...
Kitap önerileri
卐